Dwayne ‘The Rock’ Johnson heeft niet alleen het lichaam van een Griekse God: hij is ook één van de sympathiekste figuren in Hollywood. Toen bekend werd dat zijn film Baywatch een Razzie had gewonnen, reageerde hij op de best mogelijke manier.

Article continues after the ad

Baywatch was genomineerd voor de categorieën Slechtste Film, Slechtste Scenario, Slechtste Acteur (Zac Efron) en de speciale ‘Zo slecht dat hij weer leuk wordt’-prijs. Uiteindelijk won Baywatch er maar eentje: de ‘So Rotten You Loved It’-award. Als je er dan toch een moet winnen, dan die maar!

Johnson geeft toe dat er inderdaad behoorlijk wat mankeerde aan Baywatch. ‘We hebben de film met de beste bedoelingen gemaakt; die opzet is niet geslaagd, maar ik accepteer graag de Razzie. Iets verschrikkelijk vinden, maar er uiteindelijk voor vallen: het is net echte liefde!’ Het is ook niet makkelijk om een film te maken die is gebaseerd op herinneringen aan Pamela Anderson in badpak! 

Razzies

Het komt niet heel vaak voor dat een acteur of regisseur een Razzie met een glimlach accepteert. Bekende voorbeelden zijn Sandra Bullock (All About Steve), Jamie Dornan (Fifty Shades Of Grey) en de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven (Showgirls). Alle winnaars van de Razzies 2018 vind je hier.

Dwayne Johnson vindt het allemaal prima, en loopt de komende tijd lachend naar de bank. Zijn recente Jumanji: Welcome To The Jungle was een enorme hit, en binnenkort zien we hem terug in de monsterfilm Rampage (19 april) en de actiekraker Skyscraper (12 juli). Het is onbekend of hij meedoet aan de aangekondigde sequel op Baywatch!