Formule 1, coronavirus, Bahrein

Het zat er wellicht al een beetje aan te komen, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat de Dutch Grand Prix in Zandvoort niet door.

Article continues after the ad

Dat meldt GPTODAY. "De Formule 1-organisatie FOM heeft zojuist bekend gemaakt dat er voorlopig tot eind mei geen start van het F1-seizoen zal plaatsvinden." De langverwachte terugkeer van de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort - dat eigenlijk op 1, 2 en 3 mei zou plaatsvinden - staat daarmee dus op losse schroeven.

Formule 1 Zandvoort

De Grote Prijs van Nederland zou eigenlijk de eerste F1-race op de kalender zijn nadat eerder al de races van Australië, Bahrein en Vietnam werden uitgesteld. "Officieel is de Grand Prix nog niet afgezegd, maar het moet positief en gek lopen wil de Formule 1 aan het 2020-seizoen beginnen op 1, 2 en 3 mei in Nederland", beschrijft GPTODAY.

Verklaring FOM

"Als we kijken naar de snelheid waarmee het coronavirus COVID-19 zich verspreidt, en na doorlopende gesprekken tussen de FIA, FOM en de organisaties van de Grands Prix in Bahrein en Vietnam hebben we niet anders kunnen besluiten dan deze races voorlopig te annuleren", aldus het persbericht van FOM over de eerdere afgelastingen. Het is nu even wachten op een verklaring van Dutch GP. Wordt 'Zandvoort' afgelast of uitgesteld?