Duncan Laurence

Dat geweldige optreden van onze held Duncan Laurence (die niet meedeed aan de Songfestival-film) tijdens het Eurovisie alternatief, blijkt helemaal niet live te zijn geweest! Zo'n 73 miljoen mensen keken massaal naar Eurovision: Shine a light. Dat werd Duncan even te veel en hij kreeg een paniekaanval vlak voor zijn optreden. 

Paniek!

Het alternatieve Songfestival, dat vanuit Hilversum werd gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit was natuurlijk behoorlijk zenuwslopend voor iedereen. Chantal Janzen was van te voren ook als de dood. Bij Duncan Laurence bleken de zenuwen zo heftig dat hij voor opkomst een paniekaanval had en het podium niet meer op durfde. De beelden die we van de zanger zagen, waren volgens De Telegraaf van de generale repetitie en niet live. 

De manager van Duncan geeft toe dat het niet helemaal goed ging achter de schermen. “Het klopt dat tijdens de uitzending het live-optreden van de repetitie is ingestart. Helaas is in het leven niet alles te controleren, waardoor hij zijn optreden op het laatste moment niet kon doen. Een persoonlijk en menselijk moment, maar hij kijkt terug op een mooie uitzending.”

Article continues after the ad

Vaker stress

Het gebeurt niet vaak dat optredens tijdens het muziekspektakel niet live zijn, maar de producers hadden geen keus. Volgens de insider is Duncan wel vaker erg gestrest voor een optreden."Duncan kan, vlak voor belangrijke optredens waar veel van afhangt, dermate gestrest raken, dat het simpelweg niet meer gaat. Daarom ging dat alternatieve Songfestival ook niet zoals gepland.” Bekijk de beelden hieronder: