Duncan Laurence, Ellen

Duncan Laurence heeft voor het eerst na zijn coronabesmetting weer een interview gegeven. De zanger laat weten hoe het nu met hem gaat, en oh ja, hij wil het ook nog even hebben over die geruchten dat hij alles zou faken!

Article continues after the ad

De zanger stelt zijn fans in de ochtendshow Jan-Willem Start Op eerst gerust: het gaat beter met hem!

Terug naar de studio

"Ik ben inmiddels weer helemaal op de been, we gaan vandaag weer de studio in om te kijken wat ik kan doen", vertelt de nog altijd schorre zanger aan presentatoren Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. "Ik was hartstikke ziek, we weten dat het een rotziekte kan zijn. Maar we hebben voor ergere dingen staan." 

Flink baalmoment

Zijn coronabesmetting had echter niet slechter kunnen uitkomen: na twee jaar repeteren, kon hij hierdoor niet lijfelijk aanwezig zijn bij het Songfestival. Daar baalde hij zelf het allermeest van. "Je leeft er twee jaar naar toe, en niet alleen jij, maar het hele land. Dus het voelde wel balen. Maar ik was blij met de opname en wat mijn team ervan gemaakt heeft."

En dat is niet voor niets, zijn optreden met Arcade en Stars kon op veel lof rekenen.


Weg met de geruchten

Maar terwijl hij thuis op de bank herstelde, gebeurde het ondenkbare: mensen begonnen te twijfelen aan zijn coronabesmetting. Hij zou namelijk vanwege zijn paniekaanvallen niet durven en loog alles bij elkaar, zo gingen de berichten die zelfs bij Op1 terechtkwamen. De zanger wil dit nu voor eens en altijd de wereld uit helpen, want: nee, hij heeft niet gelogen. "Als ik last had gehad van faalangst, was ik daar open over geweest. Kijk maar naar mijn documentaire: ik vind het belangrijk om te praten over mentale gezondheid. Ik zou dat niet achterhouden. Maar mensen lullen altijd."