Cornald Maas, Duncan Laurence

De organisatie van het Songfestival haalt alles uit de kast om de met corona besmette Duncan Laurence alsnog een rol te geven in de show. Maar van een live-verbinding lijkt geen sprake. En dat vindt Cornald Maas vaag.

Article continues after the ad

De vaste commentator van het Songfestival liet gisteren zijn ongenoegen horen bij Op1.

Zingende Duncan

De grote winnaar van het festijn in 2019 zal hoe dan ook in beeld komen. "Hij gaat morgen Arcade en Stars zingen, zijn nieuwe single. Die zijn verweven tot één geheel", legt Cornald Maas uit. "Dat zijn opnames die vorige week zijn gemaakt toen hij aan het repeteren was. Maar verder kan er niet zoveel, want hij kan de punten niet geven en hij kan de trofee niet overhandigen."

Geen repetitie

Maar hoe zit het dan met een live-verbinding? Dat lijkt tot op heden niet tot de opties te behoren. "Dat hoopte ik en dat heb ik hier gisteren ook aan tafel gezegd. Bij de repetitie werd dat niet gerepeteerd terwijl alles heel erg wel gerepeteerd wordt." En dat terwijl Duncan er wel voor openstaat. "Ik had vandaag contact met zowel Ilse als Duncan, die aangaven dat ze het allebei heel leuk en fijn zouden vinden dat als het optreden ingeblikt is uitgezonden, dat ze even schakelen naar hem thuis."

Hopen op een wonder 

Cornald hoopt daarom stiekem nog op een aanpassing. "Ik weet niet of die intentie er is. Misschien gebeurt het dat ze het alsnog beslissen, maar ik weet hoe strak het allemaal is", legt hij uit. "Het is nu in elk geval niet gerepeteerd en als het niet gebeurt, zou ik dat best schandelijk vinden. Het is een heel groot feest en het is fantastisch georganiseerd door Sietse Bakker, maar het feest is er ook gekomen door Duncan en Ilse. Ik zou het raar vinden als dat niet gebeurt." 

Beluister hieronder wat Cornald er nog meer over zegt! 


Alternatief voor trofee-overhandiging

Hoewel Duncan na zijn statement amper nog van zich heeft laten horen, blijkt hij het wel eens te zijn met een ander idee. Een twitteraar schrijft: "In the 'worst' case situation, if Duncan can not pass on the Eurovision trophee to the new winner, let it be done by Ilse deLange. It will have everyone in tears of pride and prosperity." Daarop reageert Duncan met de veelzeggende woorden: "Preach." Wie weet wat er dus nog mogelijk is!


Het Songfestival is vanavond om 21.00 uur te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.