Eindelijk weten we wat de Nederlandse inzending wordt voor het Eurovisie Songfestival 2019. Duncan Laurence gaat straks ons land vertegenwoordigen in Israël. Deze zanger kennen we nog uit het vijfde seizoen van The Voice, waar hij in 2014 meedeed onder zijn echte naam Duncan de Moor. Bij zijn blinde auditie gaf hij toen een swingende versie van Ed Sheeran’s Sing weg.

Article continues after the ad

 

“Ongelofelijk Trots”

Op zijn eigen Instagram-pagina erkent Duncan dat hij bepaald niet zo'n grote naam is als de inzendingen van de afgelopen jaren. En juist daarom is het een extra grote eer: “Ik ben zo ongelofelijk trots! De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met een grote naamsbekendheid. Voor mij geldt dat laatste niet, maar dat is juist ook mooi.”

“We werden van onze stoel geblazen door deze song!”

Het liedje waar Duncan mee gaat doen blijft nog even geheim; pas op 7 maart wordt onthuld hoe het heet en hoe het klinkt. Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS en tevens lid van de selectiecommissie, is er vast razend enthousiast over: “We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is”.

Relletje

Ilse DeLange heeft de selectiecommissie op de talenten van Duncan gewezen. Zij werd in 2014 nog tweede met The Common Linnets, waar ook Waylon deel van uitmaakte. Diezelfde Waylon was afgelopen jaar de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival, wat toen in Lissabon werd gehouden. Voorafgaand aan de finale was er nog een relletje omdat sommige media zich afvroegen of het nummer en de uitvoering wel goed genoeg waren, waarop de zanger een grote mond opzette. Toch kwam hij niet verder dan een 18e plek.

Kippenlied

De 63e editie werd in 2018 gewonnen door de Israëlische Netta met Toy, beter bekend als “het kippenlied”. Het 64e Eurovisiesongfestival wordt nu dus in de Israëlische hoofdstad Tel Aviv gehouden en wel op 14, 16 en 18 mei.