Eindelijk weten we wat de Nederlandse inzending wordt voor het Eurovisie Songfestival 2019. Duncan Laurence gaat straks ons land vertegenwoordigen in Israël. Deze zanger kennen we nog uit het vijfde seizoen van The Voice, waar hij in 2014 meedeed onder zijn echte naam Duncan de Moor. Bij zijn blinde auditie gaf hij toen een swingende versie van Ed Sheeran’s Sing weg.

More content below the advertising

 

“Ongelofelijk Trots”

Op zijn eigen Instagram-pagina erkent Duncan dat hij bepaald niet zo'n grote naam is als de inzendingen van de afgelopen jaren. En juist daarom is het een extra grote eer: “Ik ben zo ongelofelijk trots! De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met een grote naamsbekendheid. Voor mij geldt dat laatste niet, maar dat is juist ook mooi.”

“We werden van onze stoel geblazen door deze song!”

Het liedje waar Duncan mee gaat doen blijft nog even geheim; pas op 7 maart wordt onthuld hoe het heet en hoe het klinkt. Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS en tevens lid van de selectiecommissie, is er vast razend enthousiast over: “We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is”.

Relletje

Ilse DeLange heeft de selectiecommissie op de talenten van Duncan gewezen. Zij werd in 2014 nog tweede met The Common Linnets, waar ook Waylon deel van uitmaakte. Diezelfde Waylon was afgelopen jaar de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival, wat toen in Lissabon werd gehouden. Voorafgaand aan de finale was er nog een relletje omdat sommige media zich afvroegen of het nummer en de uitvoering wel goed genoeg waren, waarop de zanger een grote mond opzette. Toch kwam hij niet verder dan een 18e plek.

Kippenlied

De 63e editie werd in 2018 gewonnen door de Israëlische Netta met Toy, beter bekend als “het kippenlied”. Het 64e Eurovisiesongfestival wordt nu dus in de Israëlische hoofdstad Tel Aviv gehouden en wel op 14, 16 en 18 mei.  
 

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.