Zou Dumbledores seksualiteit nu wel óf niet voorbijkomen in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald? Welnu, the verdict is in: Ja, en hij krijgt zelfs een aantal sensuele gay-scènes met Gellert Grindelwald!

Article continues after the ad

Eerder beweerde regisseur David Yates nog dat de geaardheid van Dumbledore echt niet ter sprake zou komen in Fantastic Beasts 2. Want: "Ik denk dat fans wel weten dat Dumbledore gay is". Hij krabbelt nu toch ietsje terug. 

Toch wel?

In een interview met Empire Magazine onthult Yates dat er toch enkele gay-scènes gaan komen. Al is de romantiek er wel een beetje af bij de twee (ex?) geliefden. "We duiken in deze film niet per se in hét romantieke verhaal. Toch gaan we ook niet verbergen dat Dumbledore gay is. Er zitten enkele sensuele scènes in tussen Dumbledore en de jonge versie van Grindelwald." Ahh, flashbacks dus? 

Spiegeltje spiegeltje...

Sterker nog: Jude Law (Dumbledore) en Johnny Depp (Grindelwald) zouden zelfs geen enkele scène delen. Een andere acteur speelt de jonge versie van Grindelwald, zoals we dat in de trailer al zagen. Dat momentje speelt zich af rondom de The Mirror of Erised. Je ziet er degene in die je het meeste begeert en Dumbledore ziet Grindelwald. Hmmm...