In een tijd dat televisiestations en producenten in rep en roer zijn over het lekken van hun materiaal zou je denken dat oplettendheid hoog in het vaandel staat. Niet helemaal blijkbaar, want de Duitse zender Sky heeft maandagavond per ongeluk een verkeerde aflevering uitgezonden.

Article continues after the ad

Ongenoegen

Sky Deutschland vertoonde aflevering veertien in plaats van de geplande aflevering dertien, waardoor kijkers en fans snel hun ongenoegen via social media wisten te spuien.

Codering

In een officiële verklaring laat de zender weten dat ze vanwege een foutieve codering van de betreffende uitzendingen voor korte tijd de verkeerde aflevering online geplaatst hebben. Maandagavond was de correcte aflevering al on demand te bekijken. Ondanks dat er via social media de nodige spoilers en afbeeldingen gedeeld zijn, is er vooralsnog geen hele aflevering gelekt. 

Eenmalig

Er kwam maandagavond meer nieuws over Twin Peaks naar buiten. Het blijft namelijk bij deze ene reeks nieuwe afleveringen en er komt dus geen nieuw seizoen. "Daar zijn nul overwegingen over geweest en nul gesprekken. Afgezien van fans die me erover vragen", liet de CEO van de Amerikaanse zender Showtime maandag weten.

26 jaar

De serie van David Lynch keerde dit jaar na 26 jaar terug op de beeldbuis met achttien afleveringen. Hoofdrolspeler Kyle MacLachlan dook weer in de rol van Dale Cooper, en ook enkele andere bekende gezichten uit de surrealistisch show zijn te zien in de reboot.

Record

Tijdens de presentatie van de serie in Los Angeles in januari, gaf Showtime al aan dat de reboot was opgezet als "eindige, eenmalig" gebeurtenis. De terugkeer van Twin Peaks zorgde voor een recordaantal nieuwe leden van het Amerikaanse abonneekanaal.