Bier en bloed(sinaasappel) vloeit rijkelijk

Brimstone, de nieuwe film van regisseur Martin Koolhoven, krijgt een eigen biermerk. Cinema Brewers, een groepje cinefiele bierliefhebbers die films ‘vertalen’ naar nieuwe biersoorten, presenteert het Brimstone-bier op 9 januari tijdens de Nederlandse première van de western.

More content below the advertising

Gewelddadige thriller

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Het is een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz (Dakota Fanning), een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt, gespeeld door Guy Pearce. Ook Game of Thrones-acteurs Kit Harington en Carice van Houten hebben en rol in de film. Check hierboven de trailer!

Brimstone-bier

Het Brimstone-bier is een American Amber Ale geworden met bloedsinaasappel, citrahoppen en Australische hoppen. De bloedsinaasappel verwijst naar het bloed dat rijkelijk vloeit in de film. De Australische hoppen zijn een eerbetoon aan de Australische hoofdrolspeler, Guy Pearce en de citrahoppen zijn een verwijzing naar de onschuld van het vrouwelijke hoofdpersonage. In de onderstaande video proeft Martin Koolhoven het bier zelf.

Première

Het bier is vanaf 12 januari op diverse plekken in het land verkrijgbaar. Brimstone draait vanaf die dag ook in de Nederlandse bioscopen. De western beleefde eerder dit jaar de wereldpremière op het festival van Venetië, waar de film door de critici enthousiast werd ontvangen.

Cinema Brewers

Eerder maakten de Cinema Brewers ook bieren geïnspireerd op filmklassiekers als Back to the Future, Pulp Fiction en Rebel without a Cause.

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.