2018 was een briljant jaar voor horrorfans. En zoals het hoort bij een goed vervolg, doet 2019 er nog eens een flinke schep bovenop. Dit zijn de horrorfilms waar we het meest naar uitkijken!

It: Chapter Two

Bijna dertig jaar na de gebeurtenissen in het eerste deel keert de Losers Club terug naar Derry om voor eens en altijd af te rekenen met horrorclown Pennywise. De jonge cast van de vorige film is vervangen door topacteurs als James McAvoy en Jessica Chastain.

Us

De regisseur van de bioscoophit Get Out is terug met een nieuwe horrorkraker waarin een gezin tijdens een tripje naar de kust wordt belaagd door moordlustige dubbelgangers. De krankzinnige trailer belooft een adembenemende horrorsensatie die niet onderdoet voor zijn voorganger!

Pet Sematary

Pet Sematary is een van de griezeligste romans van Stephen King (en dat wil wat zeggen!). Dertig jaar na de eerste geslaagde verfilming verschijnt het verhaal over een dierenkerkhof met demonische krachten opnieuw op het witte doek!

 

Annabelle 3

Het wachten op The Conjuring 3 wordt verzacht met de derde film in de Annabelle-reeks. In deze prequel keren Patrick Wilson en Vera Farmiga terug als paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren!

Hellboy

David Harbour (Stranger Things) kruipt in de bloedrode huid van de titelheld om het op te nemen tegen een middeleeuwse heks. De eerste trailer van deze stripverfilming was een lichte teleurstelling, maar we gunnen de regisseur van de horrorsensatie The Descent nog even het voordeel van de twijfel!

The New Mutants

In The New Mutants zit een aantal jonge mutanten (waaronder Maisie Williams uit Game of Thrones) gevangen in een ondergronds onderzoekscentrum. Een horrorfilm die zich afspeelt in het Marvel-universum? Wij zijn om!

 

Zombieland 2

Jesse Eisenberg, Emma Stone en Woody Harrelson keren terug in dit vervolg op het Amerikaanse antwoord op Shaun of the Dead. Zelfs cultheld Bill Murray is weer van de partij!

Happy Death Day 2U

Over Bill Murray gesproken… Happy Death Day was een heerlijke kruising tussen Groundhog Day en Scream. In dit vervolg belandt Tree opnieuw in een tijdlus die onveilig wordt gemaakt door een sadistische seriemoordenaar.

The Prodigy

In deze horrorfilm vermoedt een moeder dat haar jongste zoon is bezeten door een kwaadaardige kracht. Alleen al het feit dat dit geen vervolg of remake is, maakt ons razend benieuwd!

 

Child’s Play

Ook wij zitten niet per se te wachten op een remake van de horrorklassieker uit 1988, maar we laten ons graag verrassen. Veel beroerder dan Seed of Chucky kan het niet worden, toch?

In the Tall Grass

In deze Stephen King-verfilming voor Netflix reageert een tweeling op het Amerikaanse platteland op de noodkreet van een leeftijdsgenootje. Dat hadden ze beter niet kunnen doen… Van de regisseur van de cultklassieker Cube.

Brightburn

Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn keert als producent terug naar zijn horrorwortels met Brightburn. Deze horrorvariant op Superman draait om een moordzuchtige alien met superkrachten!

 

47 Meters Down: The Next Chapter

Een duiktripje in de Braziliaanse onderwatergrotten verandert in een nachtmerrie wanneer de avonturiers omsingeld worden door bloeddorstige haaien. Het vervolg op de claustrofobische kaskraker uit 2017!

Firestarter

In deze remake van de Stephen King-verfilming uit 1984 slaat een jong meisje met telekinetische krachten op de vlucht voor het leger. De eerste verfilming was niet denderend, dus er liggen grote kansen voor deze remake!

The Curse of La Llorona

De Mexicaanse bevolking van Los Angeles wordt geterroriseerd door een sinistere geestverschijning van een oude vrouw. Regisseur Michael Chaves tekent ook voor The Conjuring 3!

 

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!