De YouTube-wereld is sinds 2005 flink veranderd. Wat begon met een simpel videootje genaamd Me At The Zoo evolueerde tot de grootse videobron van de wereld. Tegenwoordig kunnen YouTubers miljoenen verdienen met hun kanaal. Sommigen krijgen zelfs een eigen show of serie op tv. Wij weten nog niet wat we daarvan vinden... Toch hebben we de 6 bekendste YouTube-sterren met een eigen serie op een rijtje gezet.

Colleen Ballinger

De meeste mensen kennen Colleen als Miranda Sings, een zelfbedacht personage die graag beroemd wil worden. Miranda draagt iets te veel rode lippenstift en maakt rare liedjes. Colleens personage kreeg op YouTube meer dan zeven miljoen volgers! Om die reden kreeg ze een eigen Netflix-show genaamd Haters Back Off. De show draait - zoals de YouTube-video’s - vooral om Miranda en haar aspiraties om beroemd te worden. Colleen was recentelijk ook te zien in Ariana Grande’s muziekvideo Thank U, Next.

Dr Pimple Popper

Dr. Sandra Lee werd wereldwijd bekend door haar YouTubekanaal Dr. Pimple Popper. Ze is een dermatoloog en chirurg. De titel verklapt al wat ze doet: mensen met gore puisten, pukkels en andere vieze uitstulpingen op hun lichaam helpen. Ook met haar tv-show die op TLC te zien is, helpt ze patiënten met huidaandoeningen.

Billy Eichner

Billy is een komiek met een unieke serie op YouTube genaamd Billy on The Street. Hij spreekt willekeurige mensen aan op straat en schreeuwt heel hard een vraag in hun gezicht. Soms neemt hij een bekende acteur mee zoals Chris Pratt. De video’s zijn erg grappig en werden opgepakt door TruTV. Verder speelde hij ook in een aantal andere shows: Parks & Recreation en Bob’s Burgers. Momenteel speelt hij in de Hulu-serie genaamd Difficult People. Lekker bezig dus!

Liza Koshy

Ze heeft meer dan 17 miljoen volgers op Instagram en 16 miljoen abonnees op YouTube: Liza Koshy. Met haar komische YouTube-video’s stal ze de harten van haar jonge volgers. Maar dat is zeker niet het enige wat ze doet. Liza heeft in meerdere films en series gespeeld en presenteert zelfs een Nickelodeon-programma. Ook heeft ze een eigen YouTube Original serie genaamd Liza on Demand.

Grace Helbig

Grace is een YouTuber die voornamelijk DIY-video’s, reviews en talkshows maakt. Haar kanaal heeft meer dan 3 miljoen abonnees en ze is inmiddels meer te zien op de traditionele media. Bij de omroep E! Entertainment kreeg Grace een eigen late night talkshow genaamd The Grace Helbig Show. De show stopte wel na één seizoen… niet zo populair dus als deze 7 talkshows met hilarische spelletjes.

Kian Lawley

Hij is misschien iets minder bekend, maar dat houdt hem niet van dit lijstje af! Kian Lawley is de zoveelste YouTuber die de overgang maakt naar film en televisie. Zijn tv-show Zac & Mia is zelfs nu te zien op Videoland. Daarin speelt hij een leukemiepatiënt die verliefd wordt op een meisje dat ook erg ziek is. Verder kan je Kian ook zien in de Young Adult-film Before I Fall.

Misschien heb je ergens in een ver verleden, zeg, toen je 6 was, weleens gedacht 'woonde ik maar in zo'n mooi kasteel als je ziet op Disney!' Nou, een projectleider dacht: ik maak die droom werkelijkheid! Sterker nog, hij bouwde een hele stad vol Disney-stijl kastelen! Helaas voor hem was het best een slecht idee. 

Het begon zo mooi

Het bouwbedrijf achter dit project, de Sarot Corporation Group, begon met het idee om voor Golfstaten-miljonairs een wijk op te zetten met alleen maar luxe panden in de Franse chateau-stijl. Dat vinden ze daar schijnbaar prachtig. En dat het allemaal plastic fantastic is, dat maakt ze niet zoveel uit. En dat het dan in Turkije is, wat niet bepaald de Franse sfeer ademt, dat boeit ook niet. Een groot deel van de panden werd op voorhand al verkocht. So far, so good. Maar toen begon de bouw. En toen zagen de kopers hoe het er uit ging zien en haakten ze in bosjes af. De bank zei, wel een beetje laat, 'no more!' (in het Turks) en verklaarde de bouwer bankroet. Maar ja, toen stond die hele Disney wijk er dus al.

Toch liever wat anders

Zoals je ziet is het resultaat om te huilen (van het lachen). Al 587 van die villa's zijn klaar en het resultaat is een soort lugubere suburbia woonwijk-nachtmerrie vol goedkoop geproduceerde kitch. Want hoewel het een sjieke buurt moest worden met spa's, winkelcentra en dus het thuishonk voor de rijken, is alles pre-fab. De ornamenten zijn van piepschuim, de daken van plastic. Voor zo'n 4 ton kon je je inkopen. Maar die prijs zal inmiddels wel wat lager liggen... Superguide kan zich iets herinneren over problemen met het huisvesten van vluchtelingen en ziet kansen. Of het wordt gewoon een prachtige lokatie voor nieuwe series in de stijl van The Cabin in the Woods of The Turkey Chainsaw Massacre

Geen photoshop!

Als je naar de foto's kijkt en denkt: je lult! Nee, dit is serieus waar. Verschillende nieuwszenders zijn al naar de lokatie toe gegaan om een kijkje te nemen naar dit spectaculaire gedrochtendorp. En over een jaar of tien wordt dit ongetwijfeld een formidabele spookstad. Check deze video van het bouwproject in volle gang. Kanttekening: het is nu dus praktisch af... 

 
 

Het vierjarige meisje Giesel Garcia ‘Gigi’ Fomperosa, die onlangs een foto plaatste waarin ze verkleed was als Harry Potter, werd gisteren verrast met een lieve videoboodschap van Daniel Radcliffe! Gigi werd op tweejarige leeftijd gediagnosticeerd met lymfatische leukemie en ligt sinds september vorig jaar in het ziekenhuis.

In de video zegt Radcliffe het volgende: "Hi Gigi, leuk je te ontmoeten. Ik hoop dat je een fantastische dag hebt, waar je ook bent. Sorry dat ik er zo slordig uitzie en dat het hier zo luidruchtig is, maar ik wilde je de allerbeste wensen en heel veel liefs sturen. We denken aan je”. Bekijk de video hieronder.

Hard aan het werk

Daniels leven na de Harry Potter-films is nog steeds druk. Hij was van 20 september tot 13 januari te zien in de Broadway-show The Livespan of a Fact. Hoewel Radcliffe kennelijk van toneel houdt, heeft ‘ie geen behoefte om het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child te zien. Begrijpelijk, want hij krijgt dan het gevoel dat mensen hem in de gaten houden om zijn reactie te zien. Verder verzorgt Radcliffe de stem van geheim agent Rex Dasher in de nieuwe Playmobil-film én speelt hij een engeltje in de nieuwe comedyserie Miracle Workers. Lekker bezig, Radcliffe!