Luister naar de titelsong (mét beelden) van de nieuwe DuckTales-serie en lees alles over het uitzendschema op Disneys eigen zender Disney XD.

Article continues after the ad

DuckTales in première op 12 augustus

Het is lang wachten geweest voor de DuckTales-fans die al in februari 2015 hoorden dat er een nieuwe serie aan zat te komen. Zeker omdat toen ook al bekend werd dat Zwarte Magica, Turbo McKwek, Govert Goudglans, Van Stoetenwolf en natuurlijk de allerbekendste personages allemaal weer van de partij zijn. In maart konden we je de eerste volledige trailer laten zien, en vandaag is er meer heuglijk nieuws om de laatste loodjes wat draaglijker te maken.

DuckTales heeft namelijk een premièredatum! Op 12 augustus zendt Disney XD de eerste 1-urige special uit, getiteld Woo-oo! (natuurlijk). Ken je jouw agenda voor die dag nog niet? Geen probleem: de special wordt van middernacht tot middernacht herhaald, 24 keer achter elkaar dus! Daarna is het helaas wel weer even wachten, en gaat de serie officieel op 23 september van start. Het eerste seizoen bestaat in totaal uit 21 afleveringen van een half uur en twee specials van elk een uur, en we weten ook al dat er een tweede seizoen wordt gemaakt.

Titelsong DuckTales

Maar het leukste nieuws van vandaag is misschien wel dat er ook een nieuwe titelsong te beluisteren is! Het lied wordt gezongen door singer/songwriter Felicia Barton en zal vast even wennen zijn voor de fans van weleer, maar de melodie is natuurlijk gewoon degene die je waarschijnlijk al kunt neuriën voor je de video hierboven afspeelt. Video ja, want de titelsong is ook al voorzien van de nodige beelden. Wedden dat je het einde niet haalt zonder mee te doen en/of bewegen?