1-urige film 24 uur herhaald op Disney XD

Luister naar de titelsong (mét beelden) van de nieuwe DuckTales-serie en lees alles over het uitzendschema op Disneys eigen zender Disney XD.

DuckTales in première op 12 augustus

Het is lang wachten geweest voor de DuckTales-fans die al in februari 2015 hoorden dat er een nieuwe serie aan zat te komen. Zeker omdat toen ook al bekend werd dat Zwarte Magica, Turbo McKwek, Govert Goudglans, Van Stoetenwolf en natuurlijk de allerbekendste personages allemaal weer van de partij zijn. In maart konden we je de eerste volledige trailer laten zien, en vandaag is er meer heuglijk nieuws om de laatste loodjes wat draaglijker te maken.

DuckTales heeft namelijk een premièredatum! Op 12 augustus zendt Disney XD de eerste 1-urige special uit, getiteld Woo-oo! (natuurlijk). Ken je jouw agenda voor die dag nog niet? Geen probleem: de special wordt van middernacht tot middernacht herhaald, 24 keer achter elkaar dus! Daarna is het helaas wel weer even wachten, en gaat de serie officieel op 23 september van start. Het eerste seizoen bestaat in totaal uit 21 afleveringen van een half uur en twee specials van elk een uur, en we weten ook al dat er een tweede seizoen wordt gemaakt.

Titelsong DuckTales

Maar het leukste nieuws van vandaag is misschien wel dat er ook een nieuwe titelsong te beluisteren is! Het lied wordt gezongen door singer/songwriter Felicia Barton en zal vast even wennen zijn voor de fans van weleer, maar de melodie is natuurlijk gewoon degene die je waarschijnlijk al kunt neuriën voor je de video hierboven afspeelt. Video ja, want de titelsong is ook al voorzien van de nodige beelden. Wedden dat je het einde niet haalt zonder mee te doen en/of bewegen?

Woensdag werd bekend dat Kevin Hart de aankomende Oscaruitreiking zou presenteren. Nog geen twee dagen later blijkt dat dit feest niet doorgaat. De razend populaire komiek heeft zich teruggetrokken, nadat hij in opspraak raakte door homofobe tweets en grappen van tien jaar geleden.

Fout filmpje…

De aanvankelijke reactie van de komiek was een goed voorbeeld van wat je niet moet doen in een gevalletje crisismanagement. Hart postte namelijk een video op Instagram waarin hij zegt dat hij de ophet overdreven vond: “Onze wereld is een beetje doorgedraaid, maar ik laat me niet gek maken. Ik ben nu bijna veertig. Als je niet gelooft dat mensen wijzer worden als ze ouder worden, dan weet ik niet wat ik moet zeggen”, zo verzucht de kleine komiek in een filmpje dat nog steeds online staat. “Als je vindt dat mensen zich altijd moeten verantwoorden voor dingen die ze in het verleden hebben gezegd, dan heb je aan mij de verkeerde”. Met deze woorden gooide Kevin alleen maar olie op het vuur.

…Nog fouter filmpje…

Een paar uur later kwam de kleine grappenmaker met nog een filmpje waarin hij vertelde dat de Oscarorganisatie hem had gebeld met het ultimatum: of je excuses aanbieden, of we pikken een andere presentator. De komiek vertelde aan al zijn 66 miljoen volgers dat hij vond dat hij geen excuses aan hoefde te bieden omdat hij dat al eerder gedaan had, en omdat hij niet meer de persoon is die hij toen was. Hart had deze zomer duidelijk niet goed opgelet met de rel rond Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn, die eveneens ontslagen werd voor foute tweets van bijna tien jaar oud.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I know who I am & so do the people closest to me. #LiveLoveLaugh

A post shared by Kevin Hart (@kevinhart4real) on

 

…En weg is Kevin!

Dit filmpje schoot bij de Oscarorganisatie dan ook flink in het verkeerde keelgat, en een paar uur later kwam de komiek op Twitter met een statement dat hij zich terugtrekt als presentator van de Oscars: “Ik heb de beslissing genomen om me terug te trekken van het presenteren van de Oscars. Dit doe ik omdat ik geen afleiding wil zijn op een avond die gaat om het vieren van zo veel getalenteerde artiesten. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de LHBT-gemeenschap voor mijn ongevoelige uitspraken uit het verleden”, aldus Hart.

 

 

De Oscarorganisatie heeft nog even om een vervanger te vinden, want de 91e uitreiking van de Academy Awards vindt pas op 24 februari plaats.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.