Matthijs van Nieuwkerk in Beau

Het schijnt dat er van iedereen wel ergens ter wereld een dubbelganger rondloopt, maar voor die van Matthijs van Nieuwkerk hoeven we helemaal niet ver te zoeken!

Article continues after the ad

Matthijs' tv-comeback zou eigenlijk pas in 2021 plaatsvinden, maar we dachten gisteren tijdens het kijken van het NOS Journaal voor héél even dat 'ie zijn terugkeer naar voren had geschoven! Het bleek echter te gaan om een dubbelganger. Het is dat BNNVARA al nieuwe 'DWDD'-presentatoren heeft gevonden, anders had de omroep gewoon even déze man moeten bellen!

 

Aardbeving

Tot zover de luchtigheid. De reden dat we deze Matthijs-lookalike op het spoor kwamen, is namelijk verre van 'leuk'. Het Groningse Loppersum werd getroffen door de zwaarste aardbeving van het jaar en deze inwoner, die blijkbaar Rikkert heet, kreeg een microfoon van RTV Noord onder zijn neus om te praten over de beving. Schrijfster Nausicaa Marbe, die de dubbelganger-ontdekking op twitter plaatste, kreeg echter de wind van voren van een aantal Groningers.


Matthijs van Nieuwkerk

Nu we het toch over Matthijs hebben: die komt zoals gezegd volgend jaar weer terug op NPO 1. Hij gaat dan een nieuwe zaterdagavondshow presenteren. 'Tot zover!', zou Matthijs zeggen; het is helaas de enige info die we tot nu toe hebben over de show.