RTL Nieuws heeft besloten om Frits Wester morgen bij Prinsjesdag nog niet in te zetten. Sinds alle ophef rond zijn vermoedelijk dronken optreden van ruim een week geleden is Frits al niet meer te zien op RTL 4.

Article continues after the ad

Dit liet RTL zelf weten in RTL Boulevard. De reden? Het team voert nog steeds gesprekken met Frits om erachter te komen wat er precies gebeurde die bewuste avond. Insiders, waaronder zijn collega's, denken allang te weten wat er speelt: Frits kampt volgens hen al jaren met een groot alcoholprobleem
 

Dronken? 

Twitter ontplofte zowat toen Frits in labiele toestand en met iets dat klonk als een dubbele tong zich door zijn item over Geert Wilders worstelde. Live op RTL 4. Frits eigen verklaring is simpel: hij was gewoon moe. De ervaren politiek journalist verwijst de stellige geruchten naar het rijk der fabels. "Gelul, Ik drink al bijna helemaal niet meer", zo reageerde hij.
 

Het inmiddels beruchte fragment: 

 

Prinsjesdag

Het zal voor ministers en Tweede Kamerleden in Den Haag ook wel een rare gewaarwording zijn, geen Frits bij Prinsjesdag. Voor zover bekend is dat nog niet eerder gebeurd. Uiteraard gaat het live-verslag gewoon door: andere politiek journalisten van RTL blijven Frits' taken voorlopig overnemen.