Dries Roelvink, Songfestival

We zijn haast nog niet bekomen van het spetterende Songfestival 2021 of de eerste artiesten melden zich al voor een eventuele deelname. En vooral Dries Roelvink pakt het serieus aan. 

Article continues after the ad

De zanger met zijn gele zwembroek maakt er geen geheim van dat hij ons land wil vertegenwoordigen. 

Dries op z'n Engels

Vlak na de teleurstellende uitslag voor Jeangu Macrooy gooide Dries er al een tweetje uit. "Ik ga volgend jaar zelf wel #Songfestival." Hoewel er in eerste instantie werd gedacht (of gehoopt door sommige Twitteraars) dat hij een grapje maakte, bleek er geen woord aan gelogen. "Ik hoop natuurlijk dat Davina Michelle gaat, maar mocht zij echt niet willen, dan houd ik me aanbevolen", liet hij die dag daarna weten bij Shownieuws. "Dan ga ik zelf met een prachtige Engelse ballad, een beetje in de sfeer van Johnny Logan." 


Open sollicitatie

De zanger was gisteren blij te horen dat de selectiecommissie van het Songfestival de inschrijving opnieuw openstelt voor alle artiesten en songwriters met een 'bij voorkeur eigentijdse maar in elk geval authentieke' sound'. Die kans kan hij niet laten schieten. "De inschrijving voor het Songfestival is begonnen, dus vandaag begin ik met mijn team aan een lied", schrijft hij op Twitter. Tja, want wie niet waagt, wie niet wint!


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.