Wij maken er hier bepaald geen geheim van dat we vol ongeduld zitten te wachten tot het übervette Star Wars-park Galaxys Edge opengaat in Disneyland. Een klein nadeel leek te zijn dat er in het attractiepark vrijwel nergens drank te krijgen is. Een beetje Star Wars-resort heeft toch een Cantina nodig waar al dat ruimtegespuis aan de bar kan hangen? Geen zorgen, aan alles is gedacht, want alle smokkelaars en ander onguur volk kunnen terecht bij Oga’s Cantina.

Article continues after the ad

Droidvriendelijk

Natuurlijk is Oga’s Cantina een variant op de beruchte Mos Eisley Cantina uit Star Wars Episode IV: A New Hope. “You will never find a more wretched hive of scum and villainy”, zo waarschuwde Ben Kenobi Luke Skywalker nog voor deze kroeg. C3PO en R2D2 kregen er te horen dat ze daar geen droids bedienen. Waarschijnlijk wordt Oga’s Cantina een stuk robotvriendelijker, want de huis-DJ wordt RX-24. Deze droid komt Disneyland-gangers misschien bekend voor van de al bestaande attractie Star Tours.

Buitenaardse cocktailkaart

Oga’s Cantina belooft met een “buitenaardsecocktailkaart te komen. Op zich niet zo bijzonder zou je zeggen, ware het niet dat er tot op heden maar één plek was in Disneyland waar drank geschonken werd, en dat was het besloten Club 33. Drank in Disneyland is dus best wel een “big deal”.

Interactieve attractie

Getuige de beschrijving belooft Oga’s Cantina niet alleen een bar te worden maar ook een interactieve attractie: “Oga’s Cantina is het soort etablissement dat enkele van de meest interessante en dubieuze figuren uit de Galaxy aantrekt. Je weet nooit wanneer een Storm Trooper of een andere bekend gezicht op zal duiken!” Wie weet zit je daar straks aan je cocktail terwijl naast je Han Solo Greedo overhoop schiet!

Star Wars: Galaxy’s Edge zal in de loop van 2019 haar deuren openen, zowel in Disneyland in L.A. als in Walt Disney World in Orlando.