James Michael Tyler

Friends-fans waren enorm blij met Friends: The Reunion, maar vroegen zich af waarom Gunther (James Michael Tyler) zo kort in beeld was. De acteur heeft de reden nu gedeeld en het verhaal is hartverscheurend!

Friends-fans waren nogal verbaasd en een beetje verbolgen over de rol van James Michael Tyler, die als Gunther een grote rol in de serie had. Zowat iedereen die een (mini-)rolletje had in Friends was bij de reünie, maar Tyler moest het doen met een kort Zoom-gesprekje. Desondanks was de special wél de moeite waard, maar het viel kijkers wel op.

Tegen de Amerikaanse site Today meldt James Michael Tyler waaróm hij niet bij de Friends-special aanwezig was en het verhaal is enorm triest. De acteur zei al drie jaar aan uitgezaaide prostaatkanker te lijden, waardoor hij tegenwoordig in een rolstoel zit.

Article continues after the ad

'Gunther heeft kanker'

“Ik wilde graag meedoen aan de reünie, en eigenlijk zou ik met de cast op het podium zitten. Uiteindelijk heb ik besloten om het niet te doen: ik wilde de special niet verpesten door te eindigen met “Oh ja, Gunther heeft kanker.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Volgens de acteur is de ziekte inmiddels door zijn lichaam verspreid. “Ik denk dat ik er uiteindelijk aan onderdoor ga. Ik deel dit nieuws om mannen te waarschuwen: laat je prostaat regelmatig controleren. Als ik één iemand hiervoor kan waarschuwen, dan ben ik tevreden.”