Junior Songfestival, Emma Heesters

De nationale finale van het Junior Songfestival had ondanks de coronamaatregelen een leuk feestje moeten worden, maar dat wordt toch even anders! Twee kandidaten en jurylid Emma Heesters moeten namelijk verstek laten gaan.

Article continues after the ad

"Helaas hebben wij verdrietig nieuws over de finale van vanavond", valt te lezen op het Instagram-account van het festijn. "Twee finalisten zijn, ondanks dat ze geen klachten hebben, positief getest op Corona. Dit betekent dat zij niet mee kunnen doen in de show. De finale gaat wel door, maar dan met drie acts."

Uitschakeling

Eén van die deelnemers heeft nog redelijk geluk aangezien zij in een groepje zit. Mocht die act vanavond winnen, kan ze zich wel gewoon bij hen aansluiten tijdens de internationale finale. De andere deelneemster zou solo optreden, maar dingt nu dus niet meer mee met de prijzen. "De finale uitstellen of verplaatsen is niet mogelijk", stelt de organisatie.

Emma Heesters in quarantaine

Daar blijft het echter niet bij. Zangeres Emma Heesters zou samen met Songfestival-winnaar Duncan Laurence en Ronnie Flex in de vakjury plaatsnemen, maar ook zij kan er niet bij zijn. Iemand uit haar omgeving blijkt namelijk positief getest. Zapp-gezicht Fenna Ramos neemt daarom haar plaats in.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve allemaal, helaas hebben wij verdrietig nieuws over de finale van vanavond🥺Twee van onze finalisten, Demi van UNITY en Robin zijn, ondanks dat ze geen klachten hebben, positief getest op Corona. Dit betekent dat zij niet mee kunnen doen in de show. De finale gaat wel door, maar dan met 3 acts. Maud, Naomi en Jayda treden als UNITY op met z’n drieën. Ongelofelijk balen en we wensen onze meiden dan ook heel veel sterkte🙏🏼♥️✨ Ook vakjury lid Emma Heesters is er helaas niet bij vanavond, iemand in haar omgeving heeft corona. Ondanks dat ze zelf geen klachten heeft, nemen wij en Emma uiteraard onze verantwoordelijkheid en blijft ze uit voorzorg thuis. Gelukkig hebben we goede vervanging kunnen vinden: presentatrice en zangeres Fenna Ramos neemt plaats op haar jurystoel. We hopen dat iedereen gaat kijken naar onze finale en vanuit thuis onze finalisten aanmoedigen. Laat onder dit bericht jouw lieve reactie achter voor Demi en Robin⭐️ GOED OM TE WETEN: - Robin kan helaas niet meer winnen. - Als Unity vanavond wint, mag Demi gewoon meedoen met de internationale finale. - De finale uitstellen of verplaatsen is niet mogelijk. @demivandenbos_music @xrobindehaas @emmaheesters @fennaramos

Een bericht gedeeld door Junior Songfestival (@jrsongfestival) op

De finale van het Junior Songfestival is vanavond om 19:25 uur te zien op NPO 3.