Productie rondom Star Wars-film even stilgelegd

Regisseurs Phil Lord en Christopher Miller zijn ontslagen bij de Star Wars-film over ruimtepiraat Han Solo. Dit melden Variety en The Hollywood Reporter.

‘Creatieve verschillen’

Het lijkt erop dat het duo er niet uitkwam met productiemaatschappij Lucasfilm. "Phil Lord en Christopher Miller zijn getalenteerde filmmakers die een ongelofelijk team hebben verzameld, maar het is duidelijk geworden dat we verschillende creatieve visies hebben met betrekking tot de film en daarom hebben we besloten onze samenwerking te beëindigen”, aldus Lucasfilm.

Lord en Miller dragen dezelfde reden aan: “Normaal houden we niet van de term ‘creatieve verschillen’, maar in dit geval is dit cliché de waarheid.”  

Ontslagen

Maar is dat wel zo? Volgens bronnen van entertainmentwebsite Variety is het duo namelijk ontslagen. Lord en Miller zouden al vanaf dag één in de knoop liggen met de crew. Hun benadering van het karakter Han Solo zou vooral komisch zijn, terwijl scriptschrijver Lawrence Kasdan (van The Empire Strikes Back) steeds benadrukte dat Solo sarcastisch is en niet grappig. Daarnaast kregen ze van producer Kathleen Kennedy niet dezelfde vrijheid als bij hun andere films.

Hoe verder?

Lord en Miller regisseerden onder andere films als 21 en 22 Jump Street en The Lego Movie. Na het succes van deze films werden ze in juli 2015 aangesteld door Lucasfilm om het verhaal van bad boy pur sang en Star Wars-held Han Solo te gaan verfilmen. Naast Alden Ehrenreich als Han Solo, werden Emilia Clarke, Woody Harrelson en Donald Glover ook gecast. Wie de film nu gaat regisseren wordt binnenkort aangekondigd. Vooralsnog gaan de geruchten dat A Beautiful Mind-regisseur Ron Howard het stokje gaat overnemen.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.