Marriage Story

Van romantische Hollywood-films tot rauwe arthousedrama’s: Netflix heeft het allemaal! Deze tien dramafilms op de streamingdienst zullen niemand onberoerd laten.

10. Kramer vs. Kramer (1979)

Een overspannen reclameman (Dustin Hoffman) komt alleen voor de opvoeding van zijn zoontje te staan als zijn echtgenote (Meryl Streep) haar koffers pakt. Als zij later alsnog de voogdij opeist, barst een bittere strijd los tussen de voormalige geliefden. De finale van dit Oscarwinnende melodrama is wat vlak, maar Hoffman en Streep krijgen alle ruimte om te laten zien waarom zij twee van de beste acteurs van hun generatie zijn.


9. Win it All (2017)

Parkeerwachter Eddie (gespeeld door Jack Johnson uit Spider-Man: Into the Spider-Verse) verbrast ieder weekend zijn schamele salaris in illegale gokhuizen. Wanneer hij via een louche gangster de kans krijgt om snel geld te verdienen, kan hij de verleiding dan ook niet weerstaan. Deze even charmante als ondergewaardeerde Netflix-film zit vol levensechte en sympathieke personages, die je al snel in je hart zult sluiten.

Article continues after the ad


8. The Edge of Seventeen (2016)

Nadine is een dwarse puber die met iedereen in de clinch ligt, behalve met haar al even rebelse hartsvriendin Krista. Maar als Krista het aanlegt met de oudere broer van haar BFF, komt Nadine er alleen voor te staan. Edge of Seventeen is een onweerstaanbaar coming of age-drama, met een geweldige hoofdrol voor Hailee Steinfeld (Bumblebee). Woody Harrelson steelt echter de show als de sarcastische geschiedenisleraar van Nadine.


7. Revolutionary Road (2008)

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet groeiden dankzij Titanic uit tot een van de meest romantische koppels uit de filmgeschiedenis. Maar in Revolutionary Road maken ze korte metten met dat imago. In dit zwartgallige drama spelen de supersterren een doodongelukkig echtpaar dat in de verstikkende jaren 50 de schijn probeert ook op te houden voor de buitenwereld. Let ook even op de Oscarwinnende bijrol van Michael Shannon, als bezoeker die de spanningen tussen de geliefden nog verder opdrijft.

 

6. Little Women

Little Women volgt de zussen Amy, Meg, Jo en Beth March. Ze proberen hun weg te vinden in de nasleep van de Burgeroorlog in de Verenigde Staten. Jo is bereid er alles aan te doen om haar eigen pad te bewandelen. De film heeft een echte sterrencast die meerdere Oscarnominaties binnensleepte, met onder meer Emma Watson, Florence Pugh, Meryl Streep en Timothée Chalamet. De film won zelfs een Oscar voor beste kostuumdesign. Zeker een must-see voor fans van de Netflix Original Bridgerton! 

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:  


5. De rouille et d'os (2012)

Even geen zin in gladde Hollywood-romantiek? Dan zit je goed bij De rouille et d'os! In dit rauwe filmhuisdrama krijgt een aan lager wal geraakte bokser een stormachtige relatie met een orkatrainster die revalideert na een gruwelijk ongeluk. Geen lichte kost, maar dankzij de prachtige hoofdrollen van Matthias Schoenaerts (Rundskop) en Marion Cotillard (Inception) boeit deze film van begin tot eind.


4. Roma (2018)

In Roma volgen we het leven van een jonge huishoudster in het Mexico City van de jaren 70. Het lome tempo kan een afknapper zijn, maar wie zich laat meevoeren wordt beloond op een even ontroerend als oogstrelend filmhuisdrama. Het camerawerk werd dan ook geheel terecht beloond met een Oscar, net als de regie van Alfonso Cuarón (Gravity). Daarnaast won Roma ook nog de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

 

3. Marriage Story (2019)

Scarlett Johansson en Adam Driver spelen de sterren van de hemel in dit relatiedrama over een huwelijk dat op instorten staat. Ondanks de goede voornemens van het echtpaaar ontaardt de breuk al gauw in een klassieke vechtscheiding. Toch zijn er ook tedere momenten tussen de twee, waaruit blijkt dat de voormalige geliefden nog steeds om elkaar geven. Prachtig gefilmd en geacteerd, met name door Laura Dern in haar Oscar-winnende bijrol als advocaat.

 

2. The Social Network (2010)

The Social Network reconstrueert de turbulente ontstaansgeschiedenis van Facebook. Dat schijnbaar gortdroge onderwerp verandert in handen van regisseur David Fincher (Se7en) in een meeslepend drama van Shakespeareaanse proporties. Dat is ook te danken aan de uitstekende hoofdrol van Jesse Eisenberg (Zombieland) als de oprichter van het sociale netwerk en het Oscarwinnende scenario van Aaron Sorkin (Moneyball).


1. La La Land (2016)

Na een aantal toevallige ontmoetingen vallen een berooide jazzpianist (Ryan Gosling) en een beginnend actrice (Emma Stone) als een blok voor elkaar. Maar hun dromen en ambities drijven de geliefden steeds verder uit elkaar. La La Land is bitterzoete ode aan de romantische Hollywood-musicals uit vervolgen tijden. Dankzij de chemie tussen de hoofdrolspelers, de kleurrijke dansnummers en het swingende camerawerk, is deze film dan ook een feest om naar te kijken!


Meer tranentrekkers vind je in onze overzichten van de beste romantische films op Netflix en de beste waargebeurde verhalen op Netflix.