Drag Race Holland, Videoland

Drag Race Holland blijkt niet alleen in Nederland een groot succes, want ook internationaal wordt er flink gereageerd op de show. Alleen helaas blijken dat niet alleen positieve geluiden! Er zou namelijk in de laatste uitzending sprake zijn van 'transfobie' en een verkeerde eliminatie.

Article continues after the ad

De kijkers zijn het de afgelopen tijd wel vaker niet eens met een uitslag. Eerder vandaag werd er al geklaagd over de uitslag van Holland's Got Talent en nu ligt ook de ontknoping van Drag Race Holland onder vuur. "Sederginne was robbed", aldus een Twitteraar. "You sent Sederginne home? What the actual fuck." Lees hieronder nog meer reacties van boze Twitteraars.


Fred reageert

Presentator Fred van Leer ziet zich na alle commotie genoodzaakt om te reageren. "Ik vond het moeilijk. We kijken als jury echt naar hoe de queen die aflevering presteert en overall was het gewoon niet haar sterkste aflevering", legt hij uit. Daar blijft het wat betreft kritieken echter niet bij. "Heel veel mensen hebben commentaar gehad dat wij kwetsende opmerkingen hebben gemaakt over onder andere ChelseaBoy en Ma'MaQueen", vertelt Fred. "Ik kan me niet heugen dat ik haar heb gekwetst, maar mocht dat zo zijn dan bij deze mijn excuses."  

Halfman/halfvrouw

Hij legt vervolgens uit hoe de opdracht van halfman/halfvrouw tot stand kwam waar vooral Ma'MaQueen moeite mee had. Deze kandidaat stelt zich namelijk voor als non-binair (niet man en niet vrouw). "Ik wil allesbehalve mensen kwetsen en ik wil juist dat dit programma gaat over inclusiviteit, want daar sta ik voor. Maar we hebben wel een les geleerd dat we mensen moeten educaten dat het ook anders kan." Daarom maakt hij er direct werk van.

Hoe? Dat hoor je in zijn boodschap hieronder.  

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fred van Leer (@fredvanleer) op

 

Drag Race Holland is te zien via Videoland.