Grey's Anatomy-acteur Eric Dane en zijn vrouw Rebecca Gayheart gaan scheiden. "Na een samenzijn van veertien jaar hebben we besloten dat het beëindigen van ons huwelijk de beste beslissing is voor onze familie", zegt de 45-jarige Dane in een verklaring tegen People.

Article continues after the ad

Navigeren

''We blijven vrienden en zullen samenwerken als co-ouders voor onze twee prachtige dochters. Zij zijn het belangrijkste op de wereld voor ons. We hopen dat jullie onze privacy respecteren nu we in deze tijd naar een volgende fase in ons leven navigeren", vervolgen de twee

Actrice Gayheart, bekend van films als Jawbreaker en Scream 2, vroeg de scheiding vrijdag aan bij een rechtbank in Los Angeles. Als reden voor de scheiding voerde ze de alom bekende onoverbrugbare verschillen op.

Eric en Rebecca zijn ouders van de zevenjarige dochter Billlie en de zesjarige Georgia. Gayheart geeft in de scheidingspapieren aan dat ze als ouders allebei de zeggenschap en de opvoeding van de twee meiden willen houden. Ook wil Gayheart partneralimentatie.