Kwam jij als fan van Downton Abbey ook terecht in een zwart gapend gat nadat de serie in 2015 na zes seizoenen stopte? Goed nieuws: het Britse kostuumdrama keert terug op het witte doek.

Article continues after the ad

Het script is er!

Dat heeft de maker van de populaire serie Julian Fellowes min of meer bevestigd aan de krant The Evening Standard. Hij is alvast begonnen aan het script. "Ik wil sowieso al wat voorsprong hebben als de producers ineens "ja" zeggen. Ik ben al begonnen met schrijven van het verhaal, maar er liggen nog wel wat vragen open", zo vertelt hij.

Alle acteurs weer bij elkaar?

Hij vervolgt: "Krijgen we de hele cast weer bij elkaar bijvoorbeeld, kunnen we alle acteurs en actrices wel te pakken krijgen? Ook moeten we nog officieel groen licht krijgen natuurlijk. Meer dan dat kan ik jullie nog niet vertellen", aldus de maker.

Prijzen

De serie, die gaat over het wel en wee van de familie Crawley, is één van de meest succesvolste Britse producties ooit. Ook in Nederland was Downtown Abbey ontzettend populair. Er zijn zes seizoenen uitgezonden. De serie is afgelopen jaren ook bedolven onder de prijzen: onder meer een paar Emmy's, twee Golden Globes en in 2013 werd de hele cast bekroond bij de 19e Screen Actors Guild Awards.