Fotograaf
BrunoPress
Doutzen Kroes, commentaar, corona

Het was een tijdje stil rondom het Nederlandse topmodel, maar Doutzen Kroes heeft weer van zich laten horen. Nadat ze eerder onder vuur lag voor het bedanken van het coronavirus en daarna ook nog even een corona-complottheorie de wereld in slingerde is ze, een half jaar na haar laatste post, terug op Instagram. En hoe...

 

'Ik laat me niet dwingen'

Hoewel ze de laatste maanden zonder social media erg vredig vond, voelt Doutzen zich door de nieuwe coronamaatregelen genoodzaakt om de stilte te doorbreken. Volgens de Friezin kan ze haar ogen niet meer sluiten "voor de ongerechtigheid die zich voor onze neus afspeelt". Ze spreekt zich uit tegen het coronavaccin: "Ik laat me niet dwingen om de prik te nemen. Ik laat me niet dwingen mijn gezondheid te bewijzen om mee te kunnen doen in de maatschappij. Ik accepteer niet dat mensen vanwege hun medische status worden buitengesloten." Ze roept haar volgers op om "de fakkel van hoop en liefde" door te geven en zich ook uit te spreken voor hun vrijheid.

Article continues after the ad

Veel volgers lijken het met haar eens te zijn (of zijn gewoon blij dat ze terug is): onder andere manlief Sunnery James, Lieke en Jetteke van Lexmond en Yolanda Hadid reageren met hartjes op haar post.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.