Acteur Dolf de Vries is afgelopen zaterdag op 83-jarige leeftijd overleden. De Vries is onder meer bekend van zijn rollen in Dossier Verhulst, Onderweg Naar Morgen en Soldaat van Oranje.

Dolf de Vries in Dossier Verhulst en Zwartboek

Dolf de Vries (83) is dit weekend overleden in zijn woonplaats Den Haag. De Vries is bij het grote publiek vooral bekend dankzij rollen in televisieseries als Dossier Verhulst en Onderweg Naar Morgen. Ook was hij te zien in verschillende films van Paul Verhoeven, zoals Soldaat van Oranje waarin hij de rol van Jacques ten Brinck vertolkte. Zijn laatste grote rollen waren in Zwartboek en Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen.

Zojuist werden we door zijn dochter gebeld... Afgelopen zaterdag is onze auteur en vriend, de beste verhalenverteller...

Geplaatst door Ton van Poelgeest op Maandag 7 december 2020

 

Article continues after the ad

 

Acteur, regisseur en schrijver

De Vries begon zijn carrière op het podium bij de Haagse Comedie. Ook maakte hij cabaretvoorstellingen en werkte hij als regisseur en vertaler. De laatste jaren richtte hij zich steeds meer op het schrijven van boeken en reisverhalen. Het overlijden van De Vries werd bekendgemaakt door directeur Ton van Poelgeest van uitgeverij Elmar, die zijn boeken uitgeeft.