Er is een documentaire over de carrière en het leven van Missy Elliott in de maak. Dat heeft de rapper vandaag zelf aangekondigd door een teaser-trailer het internet op te slingeren.

Article continues after the ad

Lovende woorden van collega’s

In de docu zullen onder anderen collega's van Elliott (45) vertellen over het talent van de artieste. Sterren als Timbaland en Pharrell Williams, met wie Elliott meerdere platen opnam, verleenden hun medewerking. Ook Elliott zelf vertelt over hoe haar muziek tot stand komt. 

Twintig jaar aan de top

Elliot bestormde in 1997, dit jaar precies twintig jaar geleden, voor het eerst de hitlijsten, waarna hits als Het Ur Freak On en 4 My People elkaar in noodtempo opvolgden. Haar laatste studioalbum The Cookbook stamt echter alweer uit 2005. Daarna bleef ze jaren uit de schijnwerpers en produceerde en schreef ze muziek voor andere artiesten. 

Nieuwe muziek

In 2015 maakte ze een comeback tijdens het Super Bowl-optreden van Katy Perry en vandaag dropte de rapper behalve de teaser ook meteen haar nieuwe single I’m Better. Het is nog niet bekend of er nu ook een nieuw album volgt. 

Bekijk hieronder de trailer én bekijk in de tweede video de nieuwe clip van Missy Elliot's single: