Johan Derksen bij Jinek

Uitgever Marieke Derksen vertelt in een interview over de biografie Derksen, over haar vader Johan. Volgens haar is het een eerlijk, kritisch boek geworden. Logisch: haar vader is immers geen heilige!

‘Nu haat iedereen ons weer’

Marieke Derksen is de uitgever van Derksen, de biografie over haar vader Johan Derksen. Aan het Parool vertelt ze over het succes van het boek: “Het is binnengekomen op 1 in de bestsellerlijst. In de Boekenweek. Nu haat iedereen ons weer. Ik ben blij met het succes, maar het is ook spannend en eng en gênant. Het is toch familie.

Article continues after the ad

Met het stoppen van VI was de tijd rijp

Marieke wilde eerder nog niets weten over een biografie over haar vader. Nu Johan gaat stoppen bij VI was de tijd echter rijp. Marieke heeft veel met de schrijvers, Michel van Egmond en de veelbesproken Antoinnette Scheulderman, gebeld: “Die ken ik goed, dat is vertrouwd, en ik vond het heel belangrijk dat het geen slijmboek werd. Je moet wel kritisch zijn, want Johan is geen saint. Ik kots van biografieën waarin iemand wordt afgeschilderd als een heilige. En je moet er wel om kunnen lachen.”

Te beoordelen aan de geweldige anekdotes van Johan moet dat lachen vast gaan lukken! Hij wist laatst aan tafel bij Beau zelfs zijn grootste critici te ontdooien.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.