Sommige mensen specialiseren zich in hersenchirurgie, of in wereldpolitiek, anderen maken Do It Yourself-video’s waarin ze meuk maken van meuk. En jij kan meedoen! Omdat het kerstvakantie is en je vast nog stapels oude DVD’s hebt liggen (iets met David Hasselhoff of Transformer-films), hier een paar leuke DIY-projecten. Nou ja, leuk... Bijzonder. 

Article continues after the ad

Een Road Trip Art Kit!

 

Becca Beach (check haar banner) weet het wel: Eindelijk kun je onderweg tekenen met je eigen Road Trip Art Kit. Stiftjes aan een kant, blokje papier aan de andere kant en tekenen maar! Wie heeft een smartphone nodig als je je onderweg kan vermaken met dit kekke tekensetje? Reuze zen en deze is zonder batterij, dus nooit meer stress bij 5%. Na het kijken van dit filmpje vraag je je niet alleen af hoe snel je zo’n ding in elkaar kan knutselen, maar ook ‘hoe hard heeft Becca aan haar lijmpistool gesnoven?’ Heel hard.

Geheime kluis

 

Waar berg je al die belangrijke spullen op, zoals creditcards, usb-sticks en harde cash? In je portemonnee? In een la of kistje met een sleutel? Nee man, in een kluis gemaakt van plastic DVD-hoesjes natuurlijk. Dat valt niemand op, zo’n stapel aan elkaar gelijmde hoesjes in je kast met de lijmsporen die ertussen uit druipen. Hee, maar wat praat die man trouwens raar… Is dit familie van Arnold Schwarzenegger

Maxi dominostenen

 

Ein-de-lijk. Er was domino (en dat was al gaaf) maar nu is er maxi domino. Kun je je de pret voorstellen die je zult hebben met deze grote plastic dominostenen? Wij in ieder geval niet. Het is gewoon te veel! Deze DIY-craft-uitdaging heeft niet heel veel zin als je maar drie DVD-cases hebt liggen. Tenminste, tenzij je niet heel erg van domino houdt en liever niet te lang speelt. In dat geval komt het prachtig uit. 

DVD-snackbox

 

Tupperware is hartstikke duur, dus waarom niet creatief met je oude DVD-cases? Precies genoeg voor een portie fruit of dat kliekje bami van de dag ervoor. En groot voordeel: mixen en matchen wordt wel heel makkelijk. Nog oude videocases? Meid, je kan er vast een complete maaltijd in kwijt. Met crackers. Nooit meer honger met dit project.