Sommige mensen specialiseren zich in hersenchirurgie, of in wereldpolitiek, anderen maken Do It Yourself-video’s waarin ze meuk maken van meuk. En jij kan meedoen! Omdat het kerstvakantie is en je vast nog stapels oude DVD’s hebt liggen (iets met David Hasselhoff of Transformer-films), hier een paar leuke DIY-projecten. Nou ja, leuk... Bijzonder. 

Een Road Trip Art Kit!

 

Becca Beach (check haar banner) weet het wel: Eindelijk kun je onderweg tekenen met je eigen Road Trip Art Kit. Stiftjes aan een kant, blokje papier aan de andere kant en tekenen maar! Wie heeft een smartphone nodig als je je onderweg kan vermaken met dit kekke tekensetje? Reuze zen en deze is zonder batterij, dus nooit meer stress bij 5%. Na het kijken van dit filmpje vraag je je niet alleen af hoe snel je zo’n ding in elkaar kan knutselen, maar ook ‘hoe hard heeft Becca aan haar lijmpistool gesnoven?’ Heel hard.

Geheime kluis

 

Waar berg je al die belangrijke spullen op, zoals creditcards, usb-sticks en harde cash? In je portemonnee? In een la of kistje met een sleutel? Nee man, in een kluis gemaakt van plastic DVD-hoesjes natuurlijk. Dat valt niemand op, zo’n stapel aan elkaar gelijmde hoesjes in je kast met de lijmsporen die ertussen uit druipen. Hee, maar wat praat die man trouwens raar… Is dit familie van Arnold Schwarzenegger

Maxi dominostenen

 

Ein-de-lijk. Er was domino (en dat was al gaaf) maar nu is er maxi domino. Kun je je de pret voorstellen die je zult hebben met deze grote plastic dominostenen? Wij in ieder geval niet. Het is gewoon te veel! Deze DIY-craft-uitdaging heeft niet heel veel zin als je maar drie DVD-cases hebt liggen. Tenminste, tenzij je niet heel erg van domino houdt en liever niet te lang speelt. In dat geval komt het prachtig uit. 

DVD-snackbox

 

Tupperware is hartstikke duur, dus waarom niet creatief met je oude DVD-cases? Precies genoeg voor een portie fruit of dat kliekje bami van de dag ervoor. En groot voordeel: mixen en matchen wordt wel heel makkelijk. Nog oude videocases? Meid, je kan er vast een complete maaltijd in kwijt. Met crackers. Nooit meer honger met dit project. 

Misschien heb je ergens in een ver verleden, zeg, toen je 6 was, weleens gedacht 'woonde ik maar in zo'n mooi kasteel als je ziet op Disney!' Nou, een projectleider dacht: ik maak die droom werkelijkheid! Sterker nog, hij bouwde een hele stad vol Disney-stijl kastelen! Helaas voor hem was het best een slecht idee. 

Het begon zo mooi

Het bouwbedrijf achter dit project, de Sarot Corporation Group, begon met het idee om voor Golfstaten-miljonairs een wijk op te zetten met alleen maar luxe panden in de Franse chateau-stijl. Dat vinden ze daar schijnbaar prachtig. En dat het allemaal plastic fantastic is, dat maakt ze niet zoveel uit. En dat het dan in Turkije is, wat niet bepaald de Franse sfeer ademt, dat boeit ook niet. Een groot deel van de panden werd op voorhand al verkocht. So far, so good. Maar toen begon de bouw. En toen zagen de kopers hoe het er uit ging zien en haakten ze in bosjes af. De bank zei, wel een beetje laat, 'no more!' (in het Turks) en verklaarde de bouwer bankroet. Maar ja, toen stond die hele Disney wijk er dus al.

Toch liever wat anders

Zoals je ziet is het resultaat om te huilen (van het lachen). Al 587 van die villa's zijn klaar en het resultaat is een soort lugubere suburbia woonwijk-nachtmerrie vol goedkoop geproduceerde kitch. Want hoewel het een sjieke buurt moest worden met spa's, winkelcentra en dus het thuishonk voor de rijken, is alles pre-fab. De ornamenten zijn van piepschuim, de daken van plastic. Voor zo'n 4 ton kon je je inkopen. Maar die prijs zal inmiddels wel wat lager liggen... Superguide kan zich iets herinneren over problemen met het huisvesten van vluchtelingen en ziet kansen. Of het wordt gewoon een prachtige lokatie voor nieuwe series in de stijl van The Cabin in the Woods of The Turkey Chainsaw Massacre

Geen photoshop!

Als je naar de foto's kijkt en denkt: je lult! Nee, dit is serieus waar. Verschillende nieuwszenders zijn al naar de lokatie toe gegaan om een kijkje te nemen naar dit spectaculaire gedrochtendorp. En over een jaar of tien wordt dit ongetwijfeld een formidabele spookstad. Check deze video van het bouwproject in volle gang. Kanttekening: het is nu dus praktisch af... 

 
 

Het vierjarige meisje Giesel Garcia ‘Gigi’ Fomperosa, die onlangs een foto plaatste waarin ze verkleed was als Harry Potter, werd gisteren verrast met een lieve videoboodschap van Daniel Radcliffe! Gigi werd op tweejarige leeftijd gediagnosticeerd met lymfatische leukemie en ligt sinds september vorig jaar in het ziekenhuis.

In de video zegt Radcliffe het volgende: "Hi Gigi, leuk je te ontmoeten. Ik hoop dat je een fantastische dag hebt, waar je ook bent. Sorry dat ik er zo slordig uitzie en dat het hier zo luidruchtig is, maar ik wilde je de allerbeste wensen en heel veel liefs sturen. We denken aan je”. Bekijk de video hieronder.

Hard aan het werk

Daniels leven na de Harry Potter-films is nog steeds druk. Hij was van 20 september tot 13 januari te zien in de Broadway-show The Livespan of a Fact. Hoewel Radcliffe kennelijk van toneel houdt, heeft ‘ie geen behoefte om het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child te zien. Begrijpelijk, want hij krijgt dan het gevoel dat mensen hem in de gaten houden om zijn reactie te zien. Verder verzorgt Radcliffe de stem van geheim agent Rex Dasher in de nieuwe Playmobil-film én speelt hij een engeltje in de nieuwe comedyserie Miracle Workers. Lekker bezig, Radcliffe!