Van moord en misdaad tot muziek: deze docureeksen zijn net zo binge-waardig als de andere seriesensaties op Netflix!

Article continues after the ad

Stranger Things, Narcos, House of Cards, 13 Reasons Why: aan spannende, ontroerende en vooral verslavende series geen gebrek op Netflix. Maar ook in de documentairesectie valt er genoeg te beleven. Deze titels zijn minstens zo goed als de andere seriehits op Netflix! Disclaimer: Making a Murderer hebben we buiten beschouwing gelaten, want als je die nog niet gezien hebt, heb je hier sowieso nog even niks te zoeken!

Wild Wild Country

Wanneer de grond hem te heet wordt onder de voeten, vlucht de sekteleider Bhagwan met honderden volgelingen naar het platteland van Amerika. Daar krijgen ze het al snel aan de stok met de inwoners van het dorpje Antelope. Er ontstaat er een snoeiharde strijd om de macht tussen de sekte en de dorpelingen… en daarbij is ieder middel geoorloofd!

Wild Wild County zit vol bizarre details, plotwendingen en al even maffe personages. Twijfelachtige ster van het verhaal is Ma Amand Sheela, de rechterhand van de sekteleider die tot alles in staat blijkt om haar meester te beschermen!

Chef's Table

In Chef’s Table worden de beste koks van de wereld geportretteerd. Het documentaireteam reist de hele wereld over om de chefs het kokshemd van het lijf te vragen over hun leven en werk. Ondertussen worden we natuurlijk getrakteerd op regelrechte food porn. De serie is eigenlijk te vroeg uitgekomen: de enige manier waarop de culinaire kunststukjes beter tot hun recht waren gekomen, is met geurtelevisie!

The Defiant Ones

The Defiant Ones vertelt het verhaal over de bijzondere vriendschap tussen Jimmy Iovine en Dr. Dre. Jimmy produceert platen voor legendes als John Lennon en Bruce Springsteen en Dre staat aan de wieg van de gangstarap met zijn omstreden groep N.W.A. In de jaren 90 besluit het duo samen te werken en hun platenlabel zou de muziekindustrie voorgoed veranderen! The Defiant Ones is een onmisbare serie voor muziekliefhebbers, vol gastoptredens van onder anderen Snoop Dogg, Bono, Eminem en Gwen Stefani.

Lees hier onze volledige recensie van The Defiant Ones.

Shot in the Dark

Als de nacht valt in Los Angeles, trekken de hoofdpersonen van de docureeks Shot in the Dark eropuit. Als de meeste mensen op één oor liggen, filmen zij moorden, ongelukken en andere ellende. Die hopen ze te verkopen aan de lokale televisiezender die het hoogste biedt. Maar dat is niet zonder gevaar, zeker niet als de razende reporters elkaar onderling het leven zuur proberen te maken. A Shot in the Dark is vanwege zijn grimmige en cynische inhoud niet voor iedereen: vaak sensationeel, soms smakeloos, maar altijd spannend! Bonuspunten voor het fraaie camerawerk: nachtelijk L.A. is even griezelig als verleidelijk!

Lees hier onze recensie van Shot in the Dark.

The Confession Tapes

Mocht je niet kunnen wachten op het vervolg van Making a Murderer, dan kunnen we je The Confession Tapes van harte aanraden! Ook hier belanden mensen achter tralies nadat ze een bekentenis hebben afgelegd in een moordzaak. Simpeler kan het niet voor een rechter, toch? Dat de waarheid vaak een stuk ingewikkelder ligt, bewijzen de zaken die in deze reeks worden belicht. Aan de hand van de authentieke verhooropnamen wordt op schokkende wijze duidelijk hoe sommige verdachten tot hun bekentenis zijn gekomen…

Bekijk hier onze lijst met de beste true crime-documentaires op Netflix!