Lego Masters, aflevering 3

De messen waren weer geslepen in de derde aflevering van Lego Masters. Slechts één koppel wist de brickmaster niet te overtuigen. Maar voordat we verklappen wie dat was, willen we eerst de bijzondere 'huis, tuin en keuken'-aflevering met je bespreken.

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van LEGO Masters!

Article continues after the ad

Gebruiksvoorwerpen namaken

Van een theepot, een boek, een wc-borstel tot een kruimeldief; de kandidaten hadden het in deze derde aflevering weer behoorlijk lastig. Ze moesten namelijk een exacte replica maken van een gebruiksvoorwerp. En dat is zo makkelijk nog niet. "Het moeilijkste is denk ik om het karakter van het voorwerp vast te leggen", vertelde gastjurylid Dirk Denoyelle. "Weten wat je kan weglaten en weten wat er zo typisch is aan dat ding waardoor je meteen zegt: 'dat is een filmcamera', bijvoorbeeld." Uiteindelijk wisten Thomas en Roy met hun kruimeldief het meest te overtuigen, hetgeen ze een tijdvoorsprong gaf in de tweede ronde.

Tot leven wekken

De theepotten en kruimeldieven kwamen na de eerste opdracht al bijna de neus uit van de kandidaten, maar helaas... ook in de tweede opdracht moesten ze er mee aan de slag! Alleen dan met het product van hun buren. "Het product dat nu voor je staat, moet je tot leven wekken met een gezicht, uitdrukking en ledematen." Nou, dat lieten de deelnemers zich geen tweede keer zeggen. Vol goede moed werkten ze verder terwijl Rubens woordgrappen ze om de oren vlogen.

 

De uitslag

Na zes uur hard doorwerken was het dan tijd voor het onverbiddelijke moment: de uitslag! Jan en Julièn waren met hun encyclopedie 'waaruit de kennis letterlijk wegvloeit' de duidelijke dagwinnaars. Maar voor duo Douwe en René was er minder goed nieuws. Zij moesten deze week het veld ruimen en zijn dus de tweede afvallers van dit tweede seizoen.

Terecht of niet? De kijkers twijfelen nog! 

LEGO Masters is op iedere zaterdagavond om 20:00 te zien bij RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: