Wij zetten de gasten die langskomen bij RTL Late Night en Pauw voor je op een rijtje. Zo weet jij welke talkshow je niet mag missen.

DWDD

In de laatste vrijdag van april blikt DWDD terug op de mediagebeurtenissen van de afgelopen maand. Deze keer: Victor Mids over het succes van zijn programma MINDF*CK en zijn idool Derren Brown; Hanna Bervoets over het einde van de tv-serie Girls; Paul Witteman over het interview dat de Koning voor zijn 50e verjaardag gaf; Muziek van Sue The Night; Marc-Marie Huijbregts is tafelheer

RTL Late Night

Ruben Nicolai en Holly Brood doen mee aan het nieuwe seizoen van It Takes 2. Ze komen vertellen over het programma, onthullen met welke coach ze samenwerken én geven een voorproefje van hun zangkunsten; Glennis Grace gaat viral met haar versie van Run To You van Whitney Houston. Ze komt vertellen over de plotse mondiale aandacht; Erik van Muiswinkel met de beste grappen over Donald Trump; Ans, Jolanda en Miranda werden gisteren 50 en waren vandaag bij het Koningsdiner

Pauw

Paul de Munnik over zijn speciaal geschreven nummer Geen Club Als Feyenoord; Claudia Bosch-Commijs heeft een dwarslaesie en probeert met een exoskelet weer te leren lopen. In de documentaire Sta Op En Loop wordt haar weg naar de eerste bionische spelen gevolgd. Onderzoeker Nick Tsutsunava van de TU Delft vertelt over het technische aspect; Jan Middendorp van de VVD stelt zich voor in de rubriek Haags Vuur; Vier genodigden over dineren met de koning

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.