Wij zetten de gasten die langskomen bij DWDD, RTL Late Night en Jinek voor je op een rijtje.

De Wereld Draait Door

Mart Smeets, Erik Dijkstra, Frank Evenblij en Niek van der Velden over dag 12 van de Olympische Winterspelen en cabaretier Johan Goossens over zijn meest recente voorstelling 'Vlam'. Actrice Romana Vrede is tafeldame.

RTL Late Night

Jennifer Schouten, weduwe van de in Mali omgekomen militair Henry Hoving en advocaat Michael Ruperti over de 'blunders van defensie' die tot de dood van Hoving en Kevin Roggeveld hebben geleid; Jeroen Le Duc en Annita Doorn over de bronzen medaille bij de shorttrakvrouwen; Radio-dj Mattie Valk sprak onze Olympische sporters over hun muzikale voorkeuren; neuromusicoloog Artur Jaschke over de invloed van muziek op de hersenen; de muziek van hardstyle-dj Keltek werd gebruikt in de voorbereiding van Jorien ter Mors.

Jinek

Peter R. de Vries over het DNA-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen; Fred Teeven over zijn carrièreswitch van staatssecretaris naar buschauffeur; Saskia Belleman, rechtbankverslaggeefster van de Telegraaf, over het proces tegen Willem Holleeder; cabaretier Martijn Koning met een nieuwe selectie van opmerkelijke campagnefilmpjes.

Nicole Kidman Destroyer
Nicole Kidman Destroyer

Vorige maand hadden we al een eerste foto van een onherkenbare Nicole Kidman in de thriller Destroyer, maar in deze eerste trailer weet je pas echt niet wat je ziet. De actrice die er normaal altijd als een parmant botoxpopje bijloopt speelt hier een verweerde aan lager wal geraakte politiedetective.

Drankzuchtige detective
Kidman speelt de verbitterde en drankzuchtige detective Erin Bell. Als zij tijdens een moordzaak ineens wordt gewezen op gebeurtenissen uit haar verleden, komt er van alles boven bij haar boven. Ook Toby Kebbell en Sebastian “The Winter Soldier” Stan zijn in de film te zien.

Veel whiskey en weinig slaap?

Destroyer werd vorige maand juichend ontvangen op het Fimfestival van Toronto en zal vanaf 18 april ook in Nederland te zien zijn. Er zijn nog geen details bekend over wat Nicole gedaan heeft om er zo verrot uit te zien. Christian Bale verklapte onlangs nog dat zijn dieet voor de rol van Dick Cheney bestond uit taart, taart en nog eens taart. Zou Nicole Kidman een strenge kuur van veel whiskey en weinig slaap gevolgd hebben?

 

Doctor Who Jodie Whittaker
Doctor Who Jodie Whittaker

Het blijkt een goed idee te zijn geweest van de makers van Doctor Who om nu eens voor een vrouwelijke Doctor te gaan. De eerste aflevering met Jodie Whittaker in de rol van de buitenaardse dokter heeft in het Verenigd Koninkrijk de hoogste kijkcijfers behaald voor een Doctor Who-aflevering dit millennium. Maar liefst 10,9 miljoen Britse huishoudens hadden de TV ingeschakeld op het eerste avontuur van deze vrouwelijke uitvoering van de alien die zichzelf steeds een nieuwe gedaante aanmeet.


The Woman Who Fell To Earth
Met 10,9 miljoen kijkers verslaat de aflevering met de titel The Woman Who Fell To Earth het record van de best bekeken Doctor Who-episode sinds de serie in 2005 terug is op tv; het vorige record stond op naam van de allereerste reboot-aflevering uit 2005, met Christopher Eccleston als The Doctor. Die trok toen 10,8 miljoen kijkers die nieuwsgierig waren naar de terugkeer van deze alien die toen voor het eerst sinds 1989 weer op de kijkbuis te zien was.


Na twaalf kerels eindelijk een vrouw
Sinds Doctor Who in 1963 begon hebben een dozijn kerels de rol gespeeld van deze buitenaardse Time Lord die zich onterecht als arts uitgeeft. Toen bekend werd dat Jodie Whittaker de dertiende dokter zou worden waren de reacties nogal gemixt. Het was dus afwachten of dit experiment bij het grote publiek in de smaak zou vallen.

Ze lijken bij de BBC trouwens niet razendsnel met hun kijkcijferonderzoek; The Woman Who Fell To Earth werd zondag 07 oktober uitgezonden, da's alweer dik anderhalve week geleden dus. Apart dus dat ze meer dan een week later pas met dit nieuws komen.