Je raadt nooit wat er in Nederland op #1 staat

Doe een gokje, overhoor je vrienden! Netflix heeft bekendgemaakt welke series het meest bekeken worden, wereldwijd en per land.

More content below the advertising

Populairste series ter wereld

Laten we beginnen met de populairste shows op Netflix ter wereld. Dit is dus een verzamelde ranglijst van alle landen bij elkaar. Game of Thrones is natuurlijk van HBO, dus die ontbreekt sowieso, waardoor we de volgende, vertrouwde titels op een rij krijgen:

  • (1) Sherlock
  • (2) Friends
  • (3) Narcos
  • (4) House of Cards
  • (5) New Girl

De populairste serie in de VS is Shameless en komt niet in de top 5 voor. 53 procent van de bijna 71 miljoen Netflix-abonnees woont in de VS, en de overige 47 procent komt vooral uit Canada, Ierland, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Denemarken en Noorwegen.

En Nederland dan?

Geen Nederland dus in de lijst met Netflix-grootverbruikers, maar dat zou je niet zeggen als je om je heen kijkt en onze Facebookpagina volgt. Netflix-nieuws gaat erin als zoete koek, maar welke serie is hier nou het meest populair? Het tromgeroffel moet je er zelf even bij bedenken ... maar het antwoord is Sons of Anarchy! Misschien een beetje verrassend tussen al dat andere geweld in, maar de cijfers liegen niet, dus blijkbaar kunnen jullie er geen genoeg van krijgen.

Klik hier voor de uitvergrote versie van de wereldkaart die je hierboven ziet. Daarop kun je goed zien welke serie er bijvoorbeeld in de landen om ons heen het populairst zijn: New Girl in België, House of Cards in Duitsland, Call the Midwife in het VK en The Returned in Frankrijk. Mocht je Sons of Anarchy nog niet kennen en weleens wilt weten waar de rest van het land nou zo enthousiast over is: de trailer zit achter de play-knop bovenaan dit artikel!

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.