Lord of the Rings

Netflix is de grote winnaar als het om de favoriete films en series van Nederlanders gaat. Veel titels uit Het Grote Kijkonderzoek van Veronica Superguide zijn te vinden op de streamingdienst. Ook Game of Thrones blijft populair, dus die deelnemers kunnen uitkijken naar de nieuwe serie in 2022.

Veronica Superguide heeft een uitgebreid, representatief en onafhankelijk kijkersonderzoek laten uitvoeren onder ruim 1000 Nederlanders, door onderzoeksbureau Ipsos. Naar wie kijken we? Hoeveel kijken we precies? En wat willen we nooit meer zien op tv? Alle resultaten van Het Grote Kijkonderzoek vind je hier.

Article continues after the ad

 

Nederlanders houden van deze series

De meest genoemde favo titels onder Nederlanders zijn Game of Thrones, The Lord of the Rings, The Walking Dead, Breaking Bad, La Casa de Papel, Homeland, Harry Potter, Outlander, Prison Break en The Crown. Kortom, Nederlanders love Netflix, want daarop staan de meeste van deze films en series!

Iedereen aan het streamen

Streamen is sowieso de standaard geworden, want nog maar 22% van de Nederlanders heeft geen abonnement op Netflix, Disney+, Videoland of een van de andere diensten. Met name 65-plussers kijken liever nog lineaire televisie, al heeft meer dan de helft inmiddels ook de streamingdiensten ontdekt.

Disney+ groeit hard

Netflix blijft de populairste streamer onder Nederlanders met Videoland als tweede en Disney+ op de hielen erachteraan. De Mickey Mouse-streamingdienst heeft een uitstekende start gemaakt in Nederland en dreigt de nummer 2 van Nederland in te halen. Dus geen Mocro Maffia maar Marvel voor de kaaskoppen.

Het Grote Kijkonderzoek van Veronica Superguide werd uitgevoerd door bureau Ipsos onder een representatieve groep van ruim duizend Nederlanders tussen de 18 en 74 jaar. Voor het volledige Kijkonderzoek check je de nieuwe editie van Veronica Superguide, die nu in de winkels ligt.