Game of Thrones, Westworld en The Handmaid’s Tale maken de dienst uit

De nominaties voor de 70e Emmy Awards zijn vanavond bekend gemaakt. Net als vorig jaar hebben Game of Thrones en Westworld de meeste nominaties in de wacht gesleept; 22 voor GoT, op de voet gevolgd door de 21 nominaties van Westworld. Daar doe je je petje voor af.

More content below the advertising

Ook de miniserie The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story deed goede zaken met 18 nominaties, waaronder een hele zwik in de belangrijke acteercategorieën. Samen zijn de drie topseries dus goed voor 61 nominaties voor HBO, dat in totaal zelfs 108 nominaties binnenharkte. Toch deed concurrent Netflix het net ietsje beter met 112 nominaties. De Hollywood Reporter zet het even op een rijtje:

Vorig jaar was het echter niet Game of Thrones en ook niet Westworld dat bekroond werd als beste dramaserie. The Handmaid’s Taleging met die prijs aan de haal. Ook dit jaar heeft de duistere serie van Hulu weer 20 nominaties veroverd, dus het wordt nog spannend.

Drama Series: Game of Thrones, Westworld of toch weer Handmaid’s Tale?

In de categorie dramaseries zien we zoveel topseries bij elkaar dat je met één oogopslag eraan herinnerd wordt dat we in de gouden tijd van tv-series leven. Vorig jaar won The Handmaid’s Tale maar elk van deze zeven series maakt in principe kans. Lichte favoriet is wellicht The Americans; omdat deze serie net gestopt is kan deze thrillerreeks nu immers voor de laatste keer winnen. Ook leuk om te zien dat de kids van Stranger Things nu in het tweede seizoen al met de grote jongens van Game of Thrones en Westworld mee mogen doen.

Comedy Series: Succes voor Barry en Atlanta

Komiek Bill Hader heeft meerdere nominaties in de wacht gesleept voor zijn zwarte comedyserie Barry. Wij juichen al op Superguide al een tijdje ver hoe geweldig deze serie is, dus dit is onze kans om te zeggen “zien jullie nou wel?” Kijken dus! De multi-getalenteerde Donald Glover ook bekend als Childish Gambino ook bekend als Lando Calrissian heeft ook meerdere nominaties gekregen voor zijn eigen tv-serie Atlanta.

Go GLOW!

Ook het voortreffelijke jaren tachtig feestje dat GLOW heet maakt na haar eerste seizoen al kans op Emmy-nominaties. Leuke promotie voor het tweede seizoen dat sinds twee weken te zien is op Netflix. In de serie vliegen Alison Brie en Betty Gilpin elkaar continu in de haren, maar misschien dat dit nu ook in het echt gaat gebeuren aangezien Alison geen nominatie voor beste actrice heeft gekregen maar Betty wel. Aj!

Verder opvallend: geen nominaties meer voor Modern Family, dat jarenlang een monopolie leek te hebben op Emmy Awards in de comedy-categorie.

3 nominaties voor Huis Lannister, maar 0 voor Huis Stark

Ook al heeft Game of Thrones dan de meeste nominaties, in de acteer categorieën doet de serie het minder goed. Alleen de drie Lannister-acteurs Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage en Lena Headey zijn genomineerd in de beste bijrol-categorieën. De Starks komen er met 0 nominaties dus bekaaid vanaf.

Westworld doet het wat dat betreft beter met nominaties voor Beste Hoofdrolspeler (Ed Harris én Jeffrey Wright), Beste Hoofdrolspeelster (Evan Rachel Wood) en beste vrouwelijke bijrol (Thandie Newton). The Handmaid’s Tale doet het echter het beste van de drie met een hoofdrolnominatie voor Elisabeth Moss en beste brijol-nominaties voor Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel en Ann Dowd.

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

De best vertegenwoordigde serie in de acteer categorieën is The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, de opvolger van het veelgeprezen The People versus O.J. Simpson. Naast hoofdrolspeler Darren Criss als moordenaar Andrew Cunanan ontvingen ook Edgar Ramirez, Ricky Martin (ja die Ricky Martin), Penelope Cruz, Finn Wittrock en Judith Light nominaties als beste bijrolacteurs.

Geen nominaties voor Better Call Saul

Opvallende afwezige deze Emmy's is Better Call Saul. Wat? Geen Bob Odenkirk voor Beste Hoofdrolspeler? Nee, want aangezien het derde seizoen meetelde voor de nominaties van 2017 en het vierde seizoen nog niet begonnen is valt de populaire Breaking Bad spin-off dit jaar buiten de boot. Ook geen Beste Bijrol-nominatie voor Jonathan Banks als Mike Ehrmantraut dit jaar dus.

De 70e uitreiking van de Emmy Awards zal plaatsvinden in het Microsoft Theater in Los Angeles op 17 september. Presentatie zal in handen zijn van de komieken Colin Jost en Michael Che, die bekend zijn van het vaste Saturday Night Live-segment Weekend Update. Hierin nemen ze elk weekend op gortdroge wijze het nieuws op de hak.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.