Onze eigen Paul Verhoeven maakt kans met Elle

Wat gaat het jaar toch snel. Voor je het weet, is het weer tijd voor de Oscars. Maar eerst de Golden Globes: dit zijn de genomineerden.

More content below the advertising

Beste films

De categorieën waarin de Golden Globes uitgereikt worden, zijn er veel. Teveel om allemaal uit te lichten, dus zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje. In de categorie Beste Dramafilm zijn de volgende titels genomineerd: Hacksaw Ridge; Hell or High Water; Lion; Manchester by the Sea en Moonlight en in de categorie Beste Comedy- of musicalfilm: 20th Century Women; Deadpool; Florence Foster Jenkins; La La Land en Sing Street. Paul Verhoeven maakt met Elle kans op een Golden Globe en neemt het in de categorie Beste Buitenlandse film op tegen Neruda, Divines, The Salesman en Toni Erdmann.

Beste Acteur

En dit zijn de namen van de mannen die in de race zijn voor de Golden Globe voor Beste Acteur in een comedy- of musicalfilm: Colin Farrell, The Lobster; Ryan Gosling, La La Land; Hugh Grant, Florence Foster Jenkins; Jonah Hill, War Dogs en Ryan Reynolds, Deadpool. Bij de dramafilms zijn de heren genomineerden Casey Affleck, Manchester by the Sea; Joel Edgerton, Loving; Andrew Garfield, Hacksaw Ridge; Viggo Mortensen, Captain Fantastic en Denzel Washington, Fences.

Beste Actrice

Amy Adams, Arrival; Jessica Chastain, Miss Sloane; Isabelle Huppert, Elle; Ruth Negga, Loving en Natalie Portman, Jackie: In de categorie Beste Actrice in een dramafilm zijn niet de minste vrouwen genomineerd. Ook de categorie Comedy- en musical zit boordevol toppers: Annette Bening, 20th Century Women; Lily Collins, Rules Don’t Apply; Hailee Steinfeld, The Edge of Seventeen; Emma Stone, La La Land en Meryl Streep, Florence Foster Jenkins.

Series

Dan de series. The Crown, Game of Thrones, Stranger Things, This Is Us en Westworld maken kans op de Golden Globe voor Beste Dramaserie. In de categorie beste Musical- of Comedyserie zijn dat Atlanta, Blackish, Mozart in the Jungle, Transparent en Veep. Onder de acteurs die voor hun rol in een tv-serie kansmaken op een Globe bevinden zich Nick Nolte, Anthony Anderson, Jeffrey Tambor, Rami Malek, Bob Odenkirk, Gael Garcia Bernal, Lieve Schreiber, Billy Bob Thornton, Matthew Rhys en Donald Glover. Bij de actrices zijn dit Caitriona Balfe, Claire Foy, Keri Russell, Winona Ryder, Evan Rachel Wood, Issa Rae, Gina Rodriguez, Tracee Ellis Ross, Sarah Jessica Parker, Julia Louis-Dreyfus en Rachel Bloom.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.