Fotograaf
SearchLight Pictures
Cate Blanchett and Bradley Cooper

Nightmare Alley, de nieuwe film van regisseur Guillermo Del Toro, draait nog niet in de bios, maar een paar critici hebben de film al mogen bekijken. De eerste reacties beloven veel goeds.

Nachtmerrie Alley

Vergis je niet, Nightmare Alley is geen horrorfilm! De film met Bradley Cooper in de hoofdrol is een remake van de noir-film Nightmare Alley uit 1947. Een man (Bradley Cooper) is skilled in het manipuleren van mensen. Als hij verliefd wordt op een mysterieuze vrouw (Rooney Mara) ontdekt hij dat ze nog gevaarlijker is dan hijzelf. 

Guillermo Del Que?

Weet je niet wie Guillermo Del Toro is? Waarschijnlijk ken je hem wel hoor: hij heeft namelijk onder andere oscarwinnaar The Shape of Water, Hellboy (de originele films) en het prachtige Pan’s Labyrinth geregisseerd. Als het nog steeds geen bellen doet rinkelen, is het in elk geval goed om te weten dat hij houdt van een creepy en duistere atmosfeer en… oh boy, Nightmare Alley ziet er zeker duister uit. 

Article continues after the ad

Kritiek

Wat vinden de Amerikaanse recensenten van de film? Clayton Davis van Varietyloved it” en vindt het misschien wel Guillermo Del Toro’s beste werk ooit. Of de film oscars gaat opleveren, dat is voor hem nog wel een vraag. Pete Hammond van Deadline merkt dat de regisseur erg op het origineel uit 1947 leunt, maar “de acteurs weten hun rol volledig eigen te maken” en daar smult de recensent van. Kate Sánchez van But Why Tho? bekroont het einde tot meest “satisfying” van het jaar en Mike Reyes van CinemaBlend noemt de film een “deliciously dark victory”.

Maar goed, wij moeten nog wachten tot Nightmare Alley in de bios verschijnt. Als je wil weten wat er nog meer in de bios komt, check dan onze nieuw in de bioscoop lijst.  

Nightmare Alley komt in Nederland op 20 januari in de bioscoop.  

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.