De vorige Star Wars-film eindigde met een dijk van een cliffhanger. Inmiddels weten we iets meer over de ontmoeting tussen de twee helden. Let op: spoilers!

Article continues after the ad

Jedi-meester

In de laatste seconden van Star Wars: Episode VII – The Force Awakens zagen we hoe heldin Rey (Daisy Ridley) haar weg vond naar de oude Jedi-meester Luke Skywalker (Mark Hamill). Maar voordat de twee elkaar de hand konden schudden, rolde de aftiteling al. De fans moesten geduld hebben tot het volgende deel om te zien wat er zou komen, maar dankzij een journalist van de Los Angeles Times weten we wat de eerste woorden zullen zijn in Star Wars: The Last Jedi.

Theorie

Deze journalist, Daniel Miller, zag een voorproefje van The Last Jedi op een bijeenkomst van aandeelhouders van Disney. Via Twitter deelde hij zijn bevindingen met de rest van de wereld:

De eerste woorden van Luke in The Last Jedi zijn dus: “Who are you?” Veel fans van Star Wars dachten dat Rey de dochter zou zijn van Luke Skywalker, maar deze vraag zet deze theorie op losse schroeven. Aan de andere kant: het is ook weer niet onvoorstelbaar dat Luke zijn eigen dochter niet herkent na een X aantal jaren te hebben doorgebracht op een rots.

Eind dit jaar weten we meer: Star Wars: The Last Jedi gaat in december in première!