De reboot van de populaire Mummy-films van rond de eeuwwisseling komt eraan. Aan de eerste beelden te zien wordt de nieuwe een stuk enger dan de oude.

Article continues after the ad

The Mummy returns (... again)

Begin dit jaar maakten we al bekend dat de reboot van The Mummy met Tom Cruise eraan zat te komen. Een paar maanden later bevestigde ook Russell Crowe dat hij een rol heeft in de film. "This movie will scare the shit out of you", beloofde hij toen al. Vandaag kunnen we je de eerste bewegende beelden laten zien, en hoewel het nog maar een erg kort teasertje is, lijkt het er vooralsnog niet op dat de heer Crowe ons een dode mus heeft voorgeschoteld.

Universal Monsters

De film lijkt inderdaad vooral eng te worden, en van de droge humor die de films met Brendan Fraser en Rachel Weisz zo populair maakten, lijkt niets meer te bekennen. Maar nogmaals: het is pas slecht een korte teaser.

The Mummy moet op 8 juni 2017 in première gaan en heeft naast Tom Cruise en Russell Crowe ook Jake Johnson (New Girl), Sofia Boutella (Kingsman) en Annabelle Wallis (Peaky Blinders) in de cast. De film is geschreven door Jon Spaihts (Prometheus, Doctor Strange) en geregisseerd door Alex Kurtzman, die eerder films als Star Trek en Now You See Mee maakte. The Mummy wordt de eerste film in de zogenaamde Universal Monsters serie, waarin verschillende reboots hetzelfde universum delen en waarbij je dus zomaar Dr. Jekyll (Russell Crowe) in een film over mummies kunt tegenkomen!

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!