Een hectare terrein met een paar planken en boomstammen, een stuk of honderd vissen, 250 euro cash en een mobieltje van het kaliber Nokia 3310 incluis 25 euro beltegoed. Daar moeten de nieuwe herkansings-Utopianen van Utopia 2 het mee doen. Hoewel de finale van het viereneenhalf jaar durende Utopia morgen pas te zien is, starten de opnames van de opvolger vandaag al.

Article continues after the ad

Via een livestream konden we vanmiddag volgen hoe de eerste vijf Utopianen (dit worden er in the end vijftien) vol goede hoop het terrein betreden. Ieder mogen ze één kistje met spullen meenemen, bijvoorbeeld met een foto van je moeder, een familypack condooms (we hebben immers allemaal gezien hoe het eraan toeging in Utopia 1) of een voorraadje ducktape om vervelende mede-Utopianen de mond te snoeren. Je weet maar nooit! We weten nog niet veel van ze, maar dit zijn de eerste vijf gelukszoekers:

Brandon (20)

Een verkoopmedewerker met groene vingers. Das handig, want eten moeten ze zelf zien te regelen. Hij ziet het al helemaal voor zich: lekker met de handjes in het zand dabben op een akker vol groenten en fruit.   

Christel (44)

Met haar kunstenaarshart en ervaring als docent op een middelbare school vormt Christel vast een fijne toevoeging aan de groep. Ze is het gewend om met stinkende hormonale pubers te werken, dus na een aantal dagen niet douchen hoor je haar niet klagen. 

Mike (29)

Vrouwenliefhebber, elektriciën en zelfbenoemd leider die er wel eventjes voor gaat zorgen dat er een heus Utopia ontstaat. Een typisch alfamannetje dus. 

John (56)

Een handige man van de bouw. John is installatiemonteur en heeft het bouwplan van hun nieuwe crib in zijn hoofd al lang uitgewerkt. Go John!

Jessie (20)

Nog een jonkie erbij, maar wel eentje die van aanpakken weet. Op haar twintigste is ze al manager van een succesvolle lunchroom. Een beetje hectiek is ze met haar horecabloed dus niet vreemd. 

Can’t wait? Vanaf maandag volg je de avonturen van de nieuwe Utopianen iedere werkdag bij SBS6. En voor de echte fans is er natuurlijk de livestream!