Een hectare terrein met een paar planken en boomstammen, een stuk of honderd vissen, 250 euro cash en een mobieltje van het kaliber Nokia 3310 incluis 25 euro beltegoed. Daar moeten de nieuwe herkansings-Utopianen van Utopia 2 het mee doen. Hoewel de finale van het viereneenhalf jaar durende Utopia morgen pas te zien is, starten de opnames van de opvolger vandaag al.

More content below the advertising

Via een livestream konden we vanmiddag volgen hoe de eerste vijf Utopianen (dit worden er in the end vijftien) vol goede hoop het terrein betreden. Ieder mogen ze één kistje met spullen meenemen, bijvoorbeeld met een foto van je moeder, een familypack condooms (we hebben immers allemaal gezien hoe het eraan toeging in Utopia 1) of een voorraadje ducktape om vervelende mede-Utopianen de mond te snoeren. Je weet maar nooit! We weten nog niet veel van ze, maar dit zijn de eerste vijf gelukszoekers:

Brandon (20)

Een verkoopmedewerker met groene vingers. Das handig, want eten moeten ze zelf zien te regelen. Hij ziet het al helemaal voor zich: lekker met de handjes in het zand dabben op een akker vol groenten en fruit.   

Christel (44)

Met haar kunstenaarshart en ervaring als docent op een middelbare school vormt Christel vast een fijne toevoeging aan de groep. Ze is het gewend om met stinkende hormonale pubers te werken, dus na een aantal dagen niet douchen hoor je haar niet klagen. 

Mike (29)

Vrouwenliefhebber, elektriciën en zelfbenoemd leider die er wel eventjes voor gaat zorgen dat er een heus Utopia ontstaat. Een typisch alfamannetje dus. 

John (56)

Een handige man van de bouw. John is installatiemonteur en heeft het bouwplan van hun nieuwe crib in zijn hoofd al lang uitgewerkt. Go John!

Jessie (20)

Nog een jonkie erbij, maar wel eentje die van aanpakken weet. Op haar twintigste is ze al manager van een succesvolle lunchroom. Een beetje hectiek is ze met haar horecabloed dus niet vreemd. 

Can’t wait? Vanaf maandag volg je de avonturen van de nieuwe Utopianen iedere werkdag bij SBS6. En voor de echte fans is er natuurlijk de livestream!

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.