Televizier-Ring 2021

Alle tv-makers van Nederland zaten vanavond op het puntje van hun stoel, want welke drie programma's haalden de afgelopen weken de meeste stemmen en maken dus nog kans op de felbegeerde Gouden Televizier-Ring? Bij RTL Boulevard onthulden ze vanavond de drie genomineerden.

Article continues after the ad

Het is volgens Rob Goossens een opvallende top-3.

1. De kinderen van Ruinerwold (BNNVARA)

Jessica Villerius gooide begin dit jaar hoge ogen met De kinderen van Ruinerworld, een documentaire waarin de vier oudste kinderen van het 'spookgezin' dat vorig jaar werd ontdekt hun verhaal deden. Naast de onwerkelijkheid en verbazing die de kijkers ervaarden, hadden ze ook ontzettend veel respect voor de kinderen. En dat heeft er mogelijk voor gezorgd dat deze docuserie het nu tot de top-3 heeft geschopt.

Het gezin uit De Kinderen van Ruinerwold


2. Een huis vol (KRONCRV)

De makers van De kinderen van Ruinerworld nemen het op tegen een opvallende outsider, waar Carré nog wel wat extra stoelen voor mag neerzetten. De tweede genomineerde is namelijk... Een huis vol. In deze realityserie worden al twaalf seizoenen lang extreem grote gezinnen gevolgd. We zien hoe het dagelijkse leven er voor hen uitziet... en dat is vaak bijzonder fascinerend

De familie Kraan in Een Huis Vol


3. Mocro Maffia (Videoland)

De derde en daarmee laatste genomineerde is... Mocro Maffia. Het derde seizoen van deze spannende Videoland-serie brak meteen een record op de streamingdienst. De eerste aflevering trok namelijk meteen 30 procent meer kijkers dan de eerste aflevering van het vorige seizoen. En volgens de kijkers is dat niet vreemd: de misdaadserie over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus wordt namelijk beter en beter.

Mocro Maffia, Achmed Akkabi

Op 14 oktober moeten de makers en castleden van deze drie series nog wel even aan de bak. De stemmen gaan namelijk vanaf dan weer op 0! Dit geldt niet voor de overige categorieën. De winnaars in de categorieën presentatrice, presentator, acteur/actrice, online-videoserie, talent en jeugd liggen al vast. 

Het Gouden Televizier-Ring Gala 2021 is op 14 oktober te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.