New Mutants

Met de komst van Tenet is het blockbuster-seizoen eindelijk weer geopend! Welke grote films verschijnen er in september in de bioscoop?

New Mutants

2 september

Na ruim 2 jaar op de plank te hebben gelegen kunnen we eindelijk zien waar alle heisa om is. Kort door de bocht: New Mutants is X-Men maar dan als horrorfilm! Jonge mutanten worden vastgehouden in een psychiatrische inrichting, maar al gauw blijkt dat ze er niet zitten om beter gemaakt te worden. Onder andere Met Maisie Williams van Game of Thrones en Charlie Heaton van Stranger Things.

 

Antebellum

10 september

We blijven doorgriezelen in september met Antebellum, van de makers van Get Out en Us. Antebellum gaat over de succesvolle schrijfster Veronica Henley (Janelle Monáe) die gevangen komt te zitten in een andere werkelijkheid. Daar moet ze het verleden confronteren en achter de duistere waarheid komen. Altijd goed voer voor een horror.

Article continues after the ad

 

Love Sarah

10 september

De overleden moeder van Clarissa (Shannon Tarbet) had één grote droom: een bakkerij beginnen in het Londense Notting Hill. Dat is precies wat Clarissa gaat doen! Ze roept de hulp in van haar moeders beste vriendin Isabella (Shelley Conn) en haar excentrieke oma (Celia Imrie), want een zaak starten gaat natuurlijk niet zomaar. Tussendoor rouwen ze om hun overleden familielid maar vinden ze ook nieuw geluk. En wat lekkere recepten voor gebakjes.

The War with Grandpa

16 september

De nieuwe Taxi Driver of Goodfellas wordt het niet, maar The War with Grandpa heeft zeker Robert De Niro in de hoofdrol! Als opa kan hij niet meer goed voor zichzelf zorgen en dus komt hij wonen bij zijn dochter en haar gezin. Kleinzoon Peter (Oaks Fegley) haat het alleen dat hij zijn kamer met opa moet delen. Dus plant hij als een echte Macaulay Culkin allemaal booby traps en streken in het huis om De Niro weg te jagen. Ook met Uma Thurman en Christopher Walken, dus het is bijna een Tarantino-film!

 

The Personal History of David Copperfield

17 september

Nee deze film gaat niet over de goochelaar maar over het personage van Charles Dickens’ gelijknamige boek. Zijn favoriete roman gaat over de wees David Copperfield en hoe hij iets van zijn leven weet te maken ondanks verschillende grote tegenslagen. Deze hervertelling heeft een sterrencast met Dev Patel, Tilda Swinton, Hugh Laurie, Benedict Wong, Gwendoline Christie en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Verwacht een heerlijke Britse klucht van dezelfde regisseur die ook The Death of Stalin hilarisch maakte.

 

The Secret: Dare to Dream

17 september

Nog een wereldberoemd boek dat verfilmd wordt: de bestseller The Secret! Miranda Wells (Katie Holmes) zit financieel in de put samen met haar 3 kinderen, en dan moet ze ook nog eens een naderende orkaan trotseren! Dan botst ze letterlijk tegen de aantrekkelijke Bray Johnson (Josh Lucas) aan. Hij leert haar de kracht van positief denken, waardoor zelfs dromen geen bedrog meer zijn. Take that Marco Borsato! Maar we zouden natuurlijk geen film hebben als Bray niet een groot geheim bewaart voor Miranda…

 

Rogue

24 september

Megan Fox heeft in genoeg actiefilms gespeeld, maar meestal moest ze daarin wegrennen van grote computergeanimeerde robots. Rogue is andere koek, want ze leidt nu een team huurlingen in Afrika. Hun doel: gegijzelden redden van een stel kidnappers! Dat gaat niet zo makkelijk en uiteindelijk moet ze het zelfs opnemen tegen computergeanimeerde robo… uh, leeuwinnen.

 

Tenet draait nu ook in de bioscoop, lees hier wat wij van de nieuwe Christopher Nolan-film vinden. Blijf je liever thuis? Netflix krijgt ook een flinke lading nieuwe films en series in september! En hier vindt je alle grote september-releases voor de andere streamingdiensten.