Van Flikken Maastricht tot Penoza

Penoza, Dokter Tinus, Flikken Maastricht, Dokter Deen, Nieuwe Buren en Overspel. Stuk voor stuk mooie series van Nederlandse bodem. Meestal gaan de ranglijstjes over Amerikaanse series, maar Nederland heeft ook prachtige parels.

More content below the advertising

Meer dan vijf

Wij zetten er vijf op een rij. Maar uiteraard zijn er veel en veel meer. We beginnen met de misdaadserie Penoza. Een serie die Nederland op z'n kop zette. Bomvol drama, spanning en intriges. Penoza gaat over hoofdrolspeelster Carmen van Walraven (Monic Hendrickx). Zij ontdekt dat haar man Frans (Thomas Acda) een veel belangrijkere rol in de onderwereld speelt dan ze dacht. Ze dwingt hem dan ook ermee te stoppen. Oorspronkelijk zou de serie maar één seizoen lopen, maar door het succes werden het er vijf. Bekijk hieronder de allereerste aflevering.

Flikken Maastricht

Ook Flikken Maastricht was een serie waar half Nederland aan verslaafd was. Gemiddeld keken er wel een miljoen mensen per aflevering. Binnenkort zal alweer het dertiende seizoen van de politieserie te zien zijn, waarin een groep agenten en rechercheurs de meest uiteenlopende zaken moeten oplossen in het pittoreske Maastricht. 

Nieuwe Buren

Ook in deze lijst mag de serie Nieuwe Buren niet ontbreken. De serie die vol chantage, bedrog, én geheimen zit. Nieuwe Buren draait om twee stellen die elk hun eigen geheimen, verlangens en misverstanden hebben. De serie is zelfs zo populair dat Amazon de populaire serie onder de noemer 'Amazon Prime brings EU tv-shows to the world', via het on demand-platform uitbrengt.

Gooische Vrouwen

Maar ook de serie Gooische Vrouwen, bedacht door Linda de Mol, wordt beschouwd als een mooie serie van Nederlandse bodem. Het is een Nederlandse variant op de populaire Amerikaanse series Desperate Housewives en Sex & the City. Na vijf seizoenen en twee films vond Linda het wel welletjes. Dit tot grote teleurstelling van de de fans.

Dokter Deen

Dokter Deen is ook ongekend populair. We volgen in de serie Maria Deen, een veelzijdige arts, die meer kan en doet dan de gemiddelde huisarts aan wal. Haar praktijk op Vlieland is een soort mini-ziekenhuis, met een eigen apotheek en operatiekamer.