Zin in een goeie kwaliteitsserie? Dan ben je bij Netflix aan het juiste adres. Toch slaat de streamingservice ook wel eens de plank mis. Wij hebben aan de hand van Rotten Tomatoes de vijf slechtst beoordeelde series voor je op een rij gezet.

Article continues after the ad

5. Chelsea

Een talkshow op Netflix? Klinkt interessant! Helaas mag het niet baten. De vernieuwing is ver te zoeken en host-slash-komiek Chelsea Handler is kritisch noch grappig. Slechts 27 procent van alle critici vindt de show het kijken waard. Jammer.

4. Gypsy

Het beloofde een House meets House of Cards te worden; het is een Naomi Watts meets nagenoeg niks. Een plat verhaal met weinig omhanden. Eén recensent vatte het misschien het beste samen: “Saai, saai, saai.” Eindscore? 26 procent. 

3. Friends From College

Na een aantal leuke teasers en dito trailer waren de verwachtingen hoog. Toch komen comedyliefhebbers van een koude kermis thuis. 25 procent van de critici vindt dit wangestalte kijkbaar, maar zelfs de meest milde recensent zegt dat sommige mensen het “misschien wel leuk vinden.” Drama dus.

2. Marco Polo

Wacht! Voordat jullie met hooivork en fakkel naar Hoofddorp trekken om ons kantoor af te branden: dit lijstje reflecteert enkel de mening van recenserend Amerika, niet van de Superguide-redactie. Nou ok, misschien een beetje, maar niet genoeg om ons te verbannen naar de eeuwige jachtvelden. Hoewel seizoen 2 al een dikke verbetering is ten opzichte van nummer 1, is de laatstgenoemde zo dramatisch slecht dat de serie een score heeft van 24 procent. Sorry wereld. 

1. Marvel's Iron Fist

Er kan er maar één de slechtste zijn! Na drie monsterhits met Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage, slaat Marvel met Iron Fist de plank volledig mis. De show is het serie-equivalent van een MS Paint-schilderij. Onorigineel, inhoudsloos en lachwekkend slecht. 17 procent van alle critici vindt ‘m te doen en zelfs de positieve recensies komen niet veel verder dan ‘wel prima’.