Fotograaf
BNNVARA / KRO-NCRV / Videoland
Televizier-Ring 2021

De Kinderen van Ruinerwold heeft de Televizier-Ring 2021 gewonnen! Documentairemaakster Jessica Villerius en de daadwerkelijke kinderen waren aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Ze wonnen het van Een Huis Vol en Mocro Maffia. Dat is niet alles, vanavond is ook bekendgemaakt wie nog meer in de prijzen vielen. Er waren veel Televizier-Sterren weg te geven.

In Koninklijk Theater Carré in Amsterdam vond de 56ste editie van het gala plaats en NPO1 deed live verslag. Jan Smit en Rik van de Westelaken hadden hun mooiste smoking aan om de prijzen te presenteren. Splinter Chabot en Britt Dekker verzorgden voorafgaand aan het evenement de rode lopershow, waarin tout Hilversum het hemd van het perfect gestylde lijf werd gevraagd.

Gouden Televizier-Ring 2021

Het gaat natuurlijk voornamelijk om die ring: wie mag hem 'omschuiven'? Na een lange opbouw werd het de documentaire De Kinderen van Ruinerwold die de Gouden Televizier-Ring 2021 won. De makers kregen hem uit handen van Olympisch winnares Sifan Hassan. Documentairemaakster Jessica Villerius zei in haar dankspeech dat ze mensen een stem en een gezicht wil geven en dat ze nog veel verhalen te vertellen heeft. Tot volgend jaar, Jessica?

In de categorie Televizier-Ster Jeugd won De Zomer van Zoë. De kinderen waren aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen: volledig door het dolle heen! Make-Up Cup en Mollenstreken visten helaas achter het net. 

Article continues after the ad

Televizier-Ster Presentator

Deze prijzen zijn in tegenstelling tot de Kalveren niet genderneutraal. De Televizier-Ster Presentator gaat vanavond naar huis met de zeer gewaardeerde André van Duin. Hij wint het van Arjen Lubach en Fred van Leer. De Heel Holland Bakt-presentator nam zijn prijs in ontvangst in videovorm, want alle drie deze heren waren niet aanwezig in Carré.

De genomineerden voor Televizier-Ster Presentatrice waren: Hélène Hendriks, Marieke Elsinga en Nikkie de Jager. De winnares is uiteindelijk make-up-vlogger, presentatrice en Wie Is De Mol-ex-deelnemer Nikkie de Jager. Ze was duidelijk flabbergasted en vond eigenlijk dat ze alle drie hadden gewonnen.

Elise Schaap is Televizier-Ster Actrice

De Televizier-Ster Acteur/Actrice is drie keer scheepsrecht geworden voor Elise Schaap, die hem dit jaar won en Frank Lammers en Angela 'Sacha' Schijf achter zich laat. Frank, met wie ze volop werkt aan Undercover.

Televizier kijkt verder dan de televisie: er is ook een Televizier-Ster Online-Videoserie. Daarin waren deze drie de mogelijke winnaars: Giro di Tietema van Tour de Tietema, Jachtseizoen van StukTV en Linda’s Kankerverhaal van Linda.nl. Linda Hakeboom met haar Linda's Kankerverhaal gaat er met de winst vandoor - en een prachtige staande ovatie -. 

Slimste Mens van Nederland én Talent

Wie wordt het grootste tv-talent van dit jaar? Deze talenten maken op de Televizier-Ster Talent. De winnaar is Rob 'Snollebolleke' Kemps, die Monica Geuze en Raven van Dorst achter zich laat. Spijtig voor Monica en Raven, al wordt Ravens programma Boerderij van Dorst ook genoemd als kanshebber voor de Gouden-Televizier-Ring van 2022...

 

Het blijft ongetwijfeld nog lang onrustig in het koninklijk theater.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.