Nieuwe maand, nieuwe films! In februari zijn o.a. de Oscar-genomineerde films If beale street could talk en Vice te zien in de bioscoop. Ook Sex Education-acteur Asa Butterfield en Game of Thrones-ster Sophie Turner schitteren op het grote doek in Time Freak. We nemen de bioscoophoogtepunten met je door.

6 februari

De Lego Film 2

Het Lego Film-vervolg herenigt de helden van Steenstad in een gloednieuw avontuur. De stad ligt al jaren in puin, en ze krijgen te maken met een nieuwe, grote dreiging: de Lego Duplo-figuren. Emmet, Lucy en de Justice League proberen hun geliefde stad te redden door een gevaarlijke ruimtereis te ondernemen.

More content below the advertising

7 februari

At Eternity’s Gate

Het dramatische leven van Vincent van Gogh is te zien in de film At Eternity’s Gate. Van Gogh (Willem Dafoe) worstelt om begrepen te worden als kunstenaar en verliest zich steeds meer in ziekte en depressie. Geregisseerd door de Oscar-genomineerde Julian Schnabel.

The Prodigy

Het is geen remake, reboot of sequel, maar dat betekent niet meteen dat deze film er heel origineel uitziet. Het gaat namelijk om een ogenschijnlijk onschuldig kind dat boosaardig blijkt te zijn. Taylor Schilling uit Orange Is The New Black en IT-ster Jackson Robert Scott spelen de hoofdrollen.

Time Freak

Natuurkundestudent Stillman wordt gedumpt door zijn vriendin Debby. Hij doet wat elke jongen in die situatie zou doen: een tijdmachine bouwen om een tweede kans te krijgen. Simpel toch?

14 februari

Happy Death Day 2U

In Happy Death Day kwam de arme Tree Gelbman (Jessica Rothe) terecht in een bizarre tijdlus: elke dag werd ze vermoord en ontwaakte ze dezelfde morgen. Ze wist te ontsnappen, maar in het vervolg gaat het al snel weer mis: er is een nieuwe moordenaar!

If Beale Street Could Talk

Van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight: Barry Jenkins. Deze meeslepende film vertelt een verhaal over onvoorwaardelijk vertrouwen in de liefde en hoe ver je kan gaan voor de mensen waar je van houdt. De film is genomineerd voor drie Oscars.

Alita: Battle Angel

Een actievol scifi-spektakel over hoop, liefde en emancipatie. Producent James Cameron, bekend van o.a. Avatar, is al bijna twintig jaar bezig om de mangastrip Battle Angel Alita te verfilmen. We hebben dus hoge verwachtingen!

Verliefd op Cuba

Johan Nijenhuis, regisseur van o.a. Verliefd op Ibiza, brengt ons nu Verliefd op Cuba! In de film krijgt Loes een telefoontje van haar dochter die gaat trouwen in Cuba. Dit vindt zij geen goed plan. Ze besluit erheen te reizen om haar tegen te houden.

21 februari

Can You Ever Forgive Me?

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Lee Israel, een succesvolle biograaf. Lee (Melissa McCarthy) verdiende in de jaren zeventig en tachtig haar geld door boeken te schrijven over bekende celebrities. Toen ze uit de smaak viel, gebruikte ze haar talent om mensen te misleiden.

Cold Pursuit

Liam Neeson maakt wederom een paar gangsters koud in zijn laatste actiefilm Cold Pursuit. In de film wordt de zoon van brave sneeuwschuiverchauffeur vermoord. De criminelen moeten vrezen voor hun leven, want Neeson komt achter ze aan!

28 februari

Escape Room

Na Saw-escape room, is er nu een film over een... dodelijke escape room! Zes mensen ontvangen een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan de moeilijkste escape room ooit. Als het ze lukt, winnen ze een miljoen dollar! Natuurlijk loopt het minder gelukkig af.

Vice

We kennen Christian Bale als superheld Batman, maar in zijn laatste Oscar-genomineerde film speelt hij juist een superschurk! In deze biopic speelt Bale namelijk de rol van Dick Cheney, vicepresident onder George W. Bush. Oftewel: architect van de tweede Irak-oorlog.

More content below the advertising

Regisseur J.J. Abrams poste een prachtige foto van het eind van de opnames van Star Wars: Episode IX. Op de foto staan Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Fin), and Oscar Isaac (Poe) te emo-knuffelen.

More content below the advertising

 

Maar, maar, maar

Ondertussen kun je het met een gerust hart aan Star Wars fans overlaten om direct Twitter vol te gooien met meningen over deze post, en de film, en het leven. Hoewel de tweet niet over de inhoud gaat, geen titel verraadt of wat dan ook, zijn sommige fans alweer boos. 

 

Sommigen hebben een heel specifieke voorwaarde om überhaupt geïnteresseerd te zijn in de film. 

 

Bij sommige fans kon JJ Adams niet aan de hoge verwachtingen voldoen en hun leven is daarmee onomkeerbaar verkloot. 

 

Echte nerds laten zich gewoon inspireren: 

 

En deze twitteraar heeft de enige juiste reactie...

De Star Wars film komt in december uit als alles meezit. Wil je ook een mening? Star Wars heeft alle 10 Star Wars films gerangschikt van goed tot slecht. 

Orlando Bloom, onze Legolas; onze Will Turner gaat trouwen! Hij is verloofd met zangeres Katy Perry.

Zowel voor mannen als vrouwen is het dus een vrolijke dag! Of een gitzwarte, slechts geschikt om bitt’re tranen te wenen…

Bloom en Perry begonnen in 2016 te daten, maar een jaar later ging het stel toch uit elkaar. In 2018 werd ‘Karlando’ (‘Orlaty’?) gesignaleerd op een Ed Sheeran-concert, en sindsdien vormen ze weer een setje. Vanmorgen produceerden ze deze foto op Instagram. Hoe Orlando dat toch doet... Is hij een incognito Hollywood-verleider?

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lifetimes

Een bericht gedeeld door Orlando Bloom (@orlandobloom) op

 

Goed! Nog één keer zwijmelen!

 

Carnival Row

Orlando Bloom werkt momenteel aan een nieuwe serie, genaamd Carnival Row. In deze noir/horror-serie op Amazon, wonen verschillende fantasiewezens in een futuristische stad. De wezens worden opgejaagd door een moordenaar, en de rechercheur die ze moet beschermen (Orlando Bloom) is zelf verdachte! Naast Bloom zien we onder anderen Cara Delevingne in een hoofdrol.