Nieuwe maand, nieuwe films! In februari zijn o.a. de Oscar-genomineerde films If beale street could talk en Vice te zien in de bioscoop. Ook Sex Education-acteur Asa Butterfield en Game of Thrones-ster Sophie Turner schitteren op het grote doek in Time Freak. We nemen de bioscoophoogtepunten met je door.

6 februari

De Lego Film 2

Het Lego Film-vervolg herenigt de helden van Steenstad in een gloednieuw avontuur. De stad ligt al jaren in puin, en ze krijgen te maken met een nieuwe, grote dreiging: de Lego Duplo-figuren. Emmet, Lucy en de Justice League proberen hun geliefde stad te redden door een gevaarlijke ruimtereis te ondernemen.

Article continues after the ad

7 februari

At Eternity’s Gate

Het dramatische leven van Vincent van Gogh is te zien in de film At Eternity’s Gate. Van Gogh (Willem Dafoe) worstelt om begrepen te worden als kunstenaar en verliest zich steeds meer in ziekte en depressie. Geregisseerd door de Oscar-genomineerde Julian Schnabel.

The Prodigy

Het is geen remake, reboot of sequel, maar dat betekent niet meteen dat deze film er heel origineel uitziet. Het gaat namelijk om een ogenschijnlijk onschuldig kind dat boosaardig blijkt te zijn. Taylor Schilling uit Orange Is The New Black en IT-ster Jackson Robert Scott spelen de hoofdrollen.

Time Freak

Natuurkundestudent Stillman wordt gedumpt door zijn vriendin Debby. Hij doet wat elke jongen in die situatie zou doen: een tijdmachine bouwen om een tweede kans te krijgen. Simpel toch?

14 februari

Happy Death Day 2U

In Happy Death Day kwam de arme Tree Gelbman (Jessica Rothe) terecht in een bizarre tijdlus: elke dag werd ze vermoord en ontwaakte ze dezelfde morgen. Ze wist te ontsnappen, maar in het vervolg gaat het al snel weer mis: er is een nieuwe moordenaar!

If Beale Street Could Talk

Van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight: Barry Jenkins. Deze meeslepende film vertelt een verhaal over onvoorwaardelijk vertrouwen in de liefde en hoe ver je kan gaan voor de mensen waar je van houdt. De film is genomineerd voor drie Oscars.

Alita: Battle Angel

Een actievol scifi-spektakel over hoop, liefde en emancipatie. Producent James Cameron, bekend van o.a. Avatar, is al bijna twintig jaar bezig om de mangastrip Battle Angel Alita te verfilmen. We hebben dus hoge verwachtingen!

Verliefd op Cuba

Johan Nijenhuis, regisseur van o.a. Verliefd op Ibiza, brengt ons nu Verliefd op Cuba! In de film krijgt Loes een telefoontje van haar dochter die gaat trouwen in Cuba. Dit vindt zij geen goed plan. Ze besluit erheen te reizen om haar tegen te houden.

21 februari

Can You Ever Forgive Me?

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Lee Israel, een succesvolle biograaf. Lee (Melissa McCarthy) verdiende in de jaren zeventig en tachtig haar geld door boeken te schrijven over bekende celebrities. Toen ze uit de smaak viel, gebruikte ze haar talent om mensen te misleiden.

Cold Pursuit

Liam Neeson maakt wederom een paar gangsters koud in zijn laatste actiefilm Cold Pursuit. In de film wordt de zoon van brave sneeuwschuiverchauffeur vermoord. De criminelen moeten vrezen voor hun leven, want Neeson komt achter ze aan!

28 februari

Escape Room

Na Saw-escape room, is er nu een film over een... dodelijke escape room! Zes mensen ontvangen een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan de moeilijkste escape room ooit. Als het ze lukt, winnen ze een miljoen dollar! Natuurlijk loopt het minder gelukkig af.

Vice

We kennen Christian Bale als superheld Batman, maar in zijn laatste Oscar-genomineerde film speelt hij juist een superschurk! In deze biopic speelt Bale namelijk de rol van Dick Cheney, vicepresident onder George W. Bush. Oftewel: architect van de tweede Irak-oorlog.