Nieuwe maand, nieuwe blockbusters! Met in december o.a. Disney-klappers Ralph Breaks The Internet en Mary Poppins Returns. En actiejunkies krijgen hun fix met Aquaman en Bumblebee. We nemen de bioscoophoogtepunten met je door.  

6 december
 

Article continues after the ad

All You Need Is Love

De Nederlandse versie van Love Actually? Daar lijkt het in ieder geval wel op. De setting is iets anders: All You Need is Love-presentator Maarten ter Horst (Fedja van Huêt) verdwijnt op de vooravond van zijn befaamde Kerstspecial. Lukt het zijn redactie om ook zonder Dr. Love gebroken harten te lijmen? Dat wordt janken in de bios!   
 


First Kiss

Op dezelfde dag komt nóg een grote Nederlandse film uit: First Kiss, met o.a. Leontine Borsato, Stijn Fransen en first time actrice Monique Smit, draait om het gelijknamige cosmeticabedrijf dat verwikkeld raakt in een heftige concurrentiestrijd met… een ánder cosmeticabedrijf.  
 


Mortal Engines

Tijd voor vers post-apocalyptisch vermaak! In Mortal Engines, gebaseerd op de Levende steden-boekenreeks, leidt de mysterieuze Hester Shaw rebellen tegen een gigantische, rijdende versie van Londen (die andere steden opslokt). Geproduceerd door Lord of the Rings-baas Peter Jackson.
 


12 december
 

Ralph Breaks The Internet

Alle Disney-prinsessen verzamelen! In de Wreck It Ralph!-sequel reizen Ralph en Vanellope naar het internet om hun eigen arcade te redden. Onderweg stuiten ze op een stoet van zowat alle Disney-prinsessen ever. Wij rankten ze al eerder op een schaal van vervelend tot vet awesome!
 


Aquaman

Jason Momoa mag nu zónder Justice League-hulpjes Superman en Wonder Woman bewijzen dat Aquaman zeker een eigen film kan dragen. De man die met vissen kan praten is goed op weg: de eerste reacties op Aquaman zijn extreem positief. Eerst zien, dan geloven!
 


Bon Bini Holland 2

Jandino en typetjes Judeska en Gerrie keren terug voor de tweede Bon Bini Holland. Alleen voor de échte Jandino-fans, zeggen we heel voorzichtig…
 


19 december
 

De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbosspelen

Meneer de Uil, juffrouw Ooievaar, meneer De Raaf én Ed en Willem Bever vieren hun vijftigste verjaardag met een bioscoopfilm. Voor de kids een eerste kennismaking en voor ouders en nóg ouder een trip down memory lane. Met de stemmen van o.a. Georgina Verbaan en the one, the only Armin van Buuren.
 


Mary Poppins Returns

Disney sluit 2018 af met de terugkeer van Mary Poppins! De zingende nanny die voor de familie Banks zorgt is nog altijd even magisch. De Britse badass Emily Blunt speelt de hoofdrol en ze krijgt gezelschap van musicalsuperster Lin-Manuel Miranda. Supercalifragili… afijn, je weet wat we bedoelen!  
 


Bumblebee

Transformers gaat back to basic met Bumblebee. Geen ingewikkelde planeetslopers en driekoppige draken, maar lekker simpel: gele kever Bumblebee en een 80’s versie van Optimus Prime. Yes!
 


Second Act

Jennifer Lopez is Maya, een vrouw die aan alle kanten wordt ingehaald door ambitieuze jongeren. Wanneer ze haar baan als supermarktmanager verliest, gaat ze de boel bij elkaar liegen en dat levert haar een poepchique baan op als consultant bij een multinational. Lekker bezig, J-Lo!  
 


Spider-Man: Into The Spider-Verse

Een knettergekke Spidey-film waarin Miles Morales centraal staat en Peter Parker eens niet de grote held is, maar een mentor-rol op zich neemt voor de onervaren Miles. Met vele verschillende versies van Spider-Man zoals Noir (stem van Nicolas Cage!) en Spider-Ham. En dat is precies wat je denkt dat het is.
 


Wildlife

het regiedebuut van Paul Dano (Little Miss Sunshine) is er eentje voor fijnproevers. Arthouse-film Wildlife draait om de veertienjarige Joe in jaren ‘60 Amerika. Het gaat niet lekker met zijn vader (Jake Gyllenhaal) en moeder (Carey Mulligan) en wanneer die eerste vertrekt, blijft Joe met zijn moeder over. En die krijgt óók nog een nieuwe vriend.