Met het vertrek van Jan Smit moest RTL op zoek naar een nieuwe coach voor The Voice of Holland. Wie o wie zou plek nemen op die rode stoel? RTL heeft iemand gevonden!

Glennis Grace als nieuwe coach TVOH

RTL heeft zojuist onthuld welke ervaren zangeres komend seizoen plaatsneemt als coach van The Voice of Holland. Toch geen Marco Borsato en geen André Hazes: niemand minder dan Glennis Grace neemt het stokje van Jan over, zo laat contentdirecteur Peter van der Vorst aan RTL Boulevard weten. "Wij zijn heel blij dat Glennis plaats gaat nemen in een van de rode stoelen. Ze wordt alom geprezen als een van de beste zangeressen van Nederland én ze weet als geen ander hoe het is om door een jury beoordeeld te worden. Ze deed mee aan het Eurovisiesongfestival en stond in de finale van America’s Got Talent."

Article continues after the ad

'Geduchte collega én concurrent'

Glennis wordt dus de nieuwe TVOH-collega van Anouk, Ali B en Waylon. We zijn héél benieuwd of het viertal het met elkaar kan vinden… of dat het weer lekker gaat knetteren! Peter meent dat de oudgedienden in ieder geval moeten oppassen: “Met die internationale ervaring is ze de perfecte toevoeging aan het team van coaches dat er al zit. Stuk voor stuk toppers die hun sporen op muziekgebied ruimschoots hebben verdiend. Anouk, Ali B en Waylon hebben er een geduchte collega én concurrent bij, want wij zijn ervan overtuigd dat Glennis populair zal zijn bij de kandidaten."

Glennis is streng, maar rechtvaardig

Glennis komt zelf ook nog met een korte reactie. Ze denkt dat ze als coach “streng, maar rechtvaardig” zal zijn. Al haar mede-coaches mogen hun “borst natmaken”. Ze sluit botsingen dan ook niet uit, maar ze hoopt wel dat het “op een normale manier” zal gaan.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.