Christopher Nolan

Vorig jaar verscheen Tenet in de bioscoop en regisseur Christopher Nolan staat nu alweer in de startblokken om zijn volgende film te schieten. Volgens Deadline produceert Nolan de film samen met Universal Pictures en start het filmen in het eerste kwartaal van 2022.  

Brand maar los

De film gaat over de ontwikkeling van de atoombom en de focus ligt op natuurkundige J. Robert Oppenheimer, die ook wel de ‘vader van de atoombom’ wordt genoemd. De ontwikkeling van de bom heeft een flinke impact gehad op de geschiedenis; letterlijk want de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki werden erdoor weggevaagd, wat het einde van de Tweede Wereldoorlog markeerde. 

Dit is overigens niet de eerste oorlogsfilm die de Tenet-regisseur maakt. We hebben in 2017 al mogen genieten van Dunkirk, hoewel we dat niet Nolans beste film vinden. Bekijk hier de ranking van alle Christopher Nolan-films

Article continues after the ad

Super Warner Bros. 

De nieuwe oorlogsfilm - die momenteel nog geen titel heeft - produceert hij samen met Universal Pictures. De filmmaker sprak zich vorig jaar nog uit tegen productiemaatschappij Warner Bros., omdat die in 2021 nieuwe films zowel in de bioscoop als op streamingdienst HBO Max tegelijk uitbracht. Niet iedereen vond Nolans kritiek een slimme zet, want Warner Bros. bood de keuze aan om corona verspreiding te verlagen. Warner Bros. bleef voet bij stuk houden, maar de regisseur was dit spelletje goed zat. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.