De nieuwe trailer van de serie Legion, over de zoon van Charles Xavier van de X-Men, beantwoordt al meer vragen dan de vorige. Er is ook een premièredatum bekend.

Article continues after the ad

Legion

Zender FX probeert vanaf komend voorjaar op het succes van Marvel-series als Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage mee te liften en eraan toe te voegen met Legion. Hierin volgen we het verhaal van Charles Xaviers zoon David Haller, die denkt dat hij schizofreen is, maar in feite een mutant is met krachten die zó sterk zijn, dat hij er maar geen controle over weet te krijgen.

In de eerste clips kregen we al wat voorproefjes van Davids krachten, en zagen we hem al in een psychiatrische inrichting. Deze nieuwe trailer leert ons dat we ons ook mogen verheugen op scènes buiten de inrichting, en dat er agenten van zogenaamde Divisions zijn, die mutanten opsporen en ze vermoorden als ze hen niet onder controle kunnen krijgen. In Davids geval kunnen we er dus gerust van uitgaan dat hij moet vrezen voor zijn leven.

Premièredatum

Vandaag is ook bekendgemaakt dat Legion op 8 februari 2017 in première gaat op FX. Als het een succes blijkt, zal het natuurlijk binnen no time ook door andere zenders worden opgepikt en komt het ook voor Nederlanders binnen handbereik. Legion is gecreëerd en geschreven door Noah Hawley, die ook het gros van de afleveringen van de Fargo-serie schreef, dus enige voorpret is zeker geoorloofd!

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!